زانو درد

ماساژ زانو ؛ درمان زانو درد بدون نیاز به هیچ دارویی

ماساژ زانو با روغن زیتون | توان مارکت

ماساژ زانو به عنوان یک تکنیک درمانی برای زانو از دوران باستان که تاکنون انجام می‌شود. زانو شامل استخوان‌ها، عضلات، رباط‌ها و بافت‌های دیگر است که ناحیه زانو را تشکیل می‌دهند. به نظر می‌رسد تحقیقات نشان می‌دهد که ماساژ درمانی می‌تواند به طور مثبت به کاهش میزان درد، بهبود عملکرد زانو، افزایش انعطاف پذیری زانو و کاهش التهاب مفاصل در افرادی که با آرتروز در زانوهای خود دست و پنجه نرم می‌کنند، تاثیر بگذارد.

تکنیک‌های مختلفی از جمله فشاردادن و لمس وجود دارد و استفاده از روغن ماساژ برای حرکت روان‌تر روی پوست نیز در این تکنیک‌ها مورد توجـه قرار می‌گیرد.

به طور کلی ماساژ زانو را می‌توان راهکاری ساده و در عین حال اثربخش برای کاهش دردهای این ناحیه دانست. در ادامه این مقاله از توان مارکت شما را با ماهیت ماساژ زانو به عنوان یکی از بهترین متدهای درمانی آشنا کرده، به اهمیت و تاثیر این روش بر تسکین این درد می‌پردازیم و مهم‌ترین و کاربردی‌ترین تکنیک‌های آن را نیز معرفی خواهیم کرد.

ماساژ زانو ؛ راهکاری برای بهبود درد زانو

ماساژ سریعترین راه برای مقابله با زانو درد است و اغلب منجر به تسکین درد می‌شود. در وهله اول برای ماساژدادن زانو به شیوه اصولی لازم است جایگاه نقاط ماشه‌ای را بشناسید. گره‌های منقبض شـده موجود در عضلات و بافت‌ها به نقاط ماشه‌ای معروف هستند. این نقاط تحت تاثیر سفت و خشک‌شدن، ایجاد آسیب، عمل جراحی، استرس یا اعمال فشار ایجاد می‌شوند.

نقاط ماشه‌ای باعث ایجاد درد در ناحیه زانو شـده و محدودیت‌های حرکتی را تشدید می‌کنند‌. نقاط ماشه‌ای همچنین ممکن است درد را به سایر بخش‌های بدن نیز انتشار دهند.

در فرایند ماساژ زانو، تمرکز بر روی نقاط ماشه‌ای است و ناحیه دردناک زانو به طور مستقیم ماساژ داده نمی‌شود. در این عملیات قسمتی از این ناحیه که درست بالای زانو در عضلات چهار سر قرار دارد، ماساژ داده می‌شود. از آنجایی که نقاط ماشه‌ای در عضله چهار سر ران عامل ایجاد درد در زانو است، لازم است در روند ماساژ بر روی این نقاط تمرکز شود.

بنابراین برای کاهش و کنترل درد زانو باید نقاط ماشه‌ای تحت ماساژ قرار گرفته و به ناحیه دردناک مستقیما فشار وارد نشود. از این رو دقت داشته باشید که ماساژ مستقیم کاسه زانو و اعمال فشار بر روی این کاسه اشتباه است.

تکنیک‌های ماساژ برای کاهش درد زانو

اولین علائم پیری در پاها و زانوها ظاهر می‌شود. مشکلات و درد در پاها و زانوها تاثیر مستقیمی بر راه رفتن شما دارد، بنابراین مهم است که هر دو را تا حد ممکن انعطاف پذیر و بدون درد نگه دارید. استفاده از تکنیک های ماساژ زانو به شما کمک می‌کند تا درد در این ناحیه را تا حد زیادی کاهش دهید.

فشرده سازی چهارگانه و ماساژ سوئدی برای زانو درد

فشرده سازی چهارگانه برای کاهش درد زانو به همراه درمان زانو درد فوری | توان مارکت

در بخش جلویی ران، عضلات چهار سر قرار دارند. در تکنیک فشرده سازی چهارگانه، عضله چهار سر ران تحت ماساژ قرار می‌گیرد. عضلات چهار سر ران معمولا در انتقال درد به زانو نقش موثر دارند. به همین جهت وقتی در فرایند ماساژ نقاط ماشه‌ای عضلات چهار سر ران تحت تاثیر قرار گیرند، به درمان درد و تسکین ناراحتی‌های ناحیه زانو کمک خواهد شد.
مراحل انجام فـشرده سازی چهارگانه :

  • بیمار بر روی سطح صاف مانند تشک به پشت دراز می‌کشد و پاهایش را صاف روی سطح زمین می‌گذارد.
  • ماساژور در کنار باسن بیمار می‌ایستد یا زانو می‌زند.
  • برای آغاز روند ماساژ عضلات چهارگانه از تکنیک ورز استفاده می‌شود.
  • نگه داشتن پوست و ماهیچه‌ها بین انگشت شست و دیگر انگشتان و بلند کردن و رها کردن آرام پوست (شبیه به ورز دادن خمیر) مراحل تکنیک ورز دادن هستند.
  • عضلات چهارگانه پیرامون عضلات در جهت دایره‌ای ورز داده می‌شوند.
  • بهتر است از این تکنیک ماساژ به مدت 5 تا 10 دقیقه برای هر زانو اسـتفاده شود.
  • این تکنیک می‌تواند با کاهش خشکی و سفتی زانو، افزایش انعطاف زانو و کمک به رفع التهاب و تورم باعث درمان درد و ناراحتی این ناحیه شود. این روش از بهترین تکنیک‌های ماساژ زانو برای کاهش درد محسوب می‌شود.

تکنیک بلند کردن و ماساژ زانو با روغن زیتون

با استفاده از این تکنیک می‌توان جایگاه نقاط ماشه‌ای در بالا و پایین زانو را مشخص کرد. برای ماساژ زانو با روغن زیتون می‌توانید از این تکنیک موثر استفاده کنید. علاوه بر این، استفاده از روغن‌هایی مثل روغن نعناع فلفلی و اکالیپتوس در روند این نوع ماساژ نیز جذب مواد موثر جهت کاهش التهاب و تورم را افزایش داده و به این شکل در تسکین درد زانوها موثر واقع می‌شود.
مراحل انجام ماساژ با تکنیک بلند کردن:

  • در ابتدا فرد روی سطحی مثل تشک به پشت دراز کـشیده، زانویش را خم کرده یا ساق پا را روی ران ماساژور قرار می‌دهد.
  • ماساژور مقداری از روغن گیاهی با خاصیت ضد درد و ضد التهابی مانند روغن نعناع را روی دستان خود می‌مالد.
    حالا دست‌ها آهسـته بر بالا و زیر زانوی فرد حرکت می‌کنند.
  • ماساژور انگشت شست را زیر زانو و چهار انگشت را بالای زانو قرارداده و ناحیه بالا و پایین کاسه زانو را آهـسته و ملایم می‌فشارد‌.
  • همزمان با وارد آوردن فشارهای کنترل شـده در ناحیه دردناک، دستان ماساژور از کاسه زانو دور می‌شود.
  • تکنیک بلند کردن ادامه یافـته و سطح فشار با توجه به شرایط بیمار تغییر می‌یابد.
  • هر زانو به مدت 5 تا 10 دقیقه تحت این ماساژ قرار می‌گیرند.

تکنیک اصطکاک و ماساژ با روغن سیاه دانه

این تکنیک اثربخش می‌تواند نقاط ماشه‌ای کناره‌های کلاهک زانو تحت تاثیر قرار دهد‌. برای ماساژ زانو با روغن سیاه دانه می‌توانید استفاده از این روش را در دستور کار قرار دهید. توجه داشته باشید که رعایت اصول ماساژ در این تکنیک علاوه بر کاهش دردهای ناشی از نقاط ماشه‌ای، به بهبود شرایط حرکت مفصل زانو و افزایش انعطاف آن کمک می‌کند.
مراحل انجام تکنیک اصطکاک:

  • بیمار روی سطحی مثل تشک به پشت دراز کـشیده و پاهایش را دراز می‌کند.
  • ماساژور روغن‌های گیاهی مثل روغن اکالیپتوس، نعناع، زیتون و سیاهدانه را به دست خود مالیـده یا قطره‌هایی از آن را بر روی پوست بیمار می‌ریزد.
  • در مرحله بعد دو طرف کلاهک زانو به آرامی و با حرکات و فشارهای ملایم ماساژداده می‌شوند. حرکاتی مثل سر خوردن و حرکات دایره‌ای با ایجاد اصطکلک در این ناحیه باعث افزایش حرارت شـده، گردش خون را در این منطقه بهبود می‌بخشد و به این ترتیب درد ناشی از نقاط ماشه‌ای را کاهش خواهد داد.
  • برای شروع تکنیک اصطکاک، انگشت شست خود را در کناره‌های کلاهک زانو قرارداده و آن را به دو طرف زانو فشار دهید.‌ به این منظور انگشت خود را از بالا به پایین زانو بکشید و همزمان سطح فشار وارده را حفظ کنید.
  • به مدت 5 تا 10 دقیقه با تغییر سطح فشار (با توجه به شرایط بیمار) به ماساژ طبق این تکنیک ادامه دهید.
  • در مرحله بعد تکنیک اصطکاک را برای زانوی دیگر تکرار کنید.

علاوه بر ۳ تکنیک معرفی شده، تکنیک‌های زیر نیز می‌توانند در تسکین و بهبود درد زانو‌ها موثر عمل کنند:

تکنیک بافت عمیق و ماساژ برای آرتروز زانو

تکنیک بافت عمیق در ماساژ زانو و درمان خانگی درد و ورم زانو | توان مارکت

در تکنیک ماساژ بافت عمیق گره‌های عضلانی در اثر ایجاد فشار بر لایه‌های عمیق ماهیچه‌ها از بین می‌روند. گره‌های عضلانی که به چسبندگی‌های عضلانی هم شهرت دارند، با‌ علائمی نظیر درد، خشکی، سفتی و سخت شدن حرکات در لایه‌های سطحی و عمیق عضلانی همراه است. در این نوع ماساژ، ماساژور اصطکاکی عمدی و ضربه‌ای کنترل شـده در متداد گره‌های عضلانی ایجاد می‌کند. در نتیجه عضلاتی که تحت فشار و تنش بالا هستند تحت تاثیر قرار می‌گیرند.‌

تکنیک ماساژ بافت عمیق به درد مزمن زانو غلبه کرده و در تسکین علائم اسکرو آرتریت موثر است. علاوه بر این، آن دسته از آسیب‌ها که با اعمال فشار تکرار شونده به ماهیچه‌ها همراه هستند را می‌توان با تکنیک ماساژ بافت عمیق درمان کرد. اگر به دنبال مناسب‌ترین ماساژ زانو برای آرتروز هستید بهتر است این ماساژ را تجربه کنید.

تکنیک رفلکسولوژی در ماساژ زانو برای کاهش درد

ایستادن طولانی مدت، دردهای ناحیه زانو را تشدید می‌کند. بسیاری از افرادی که به زانو درد مبتلا هستند و از دردهای ایجاد شـده در این ناحیه شکایت دارند، به اقتضای شرایط شغلی یا موقعیت فعلی زندگی، ناگزیر به ایستادن در مدت زمان طولانی هستند‌. با استفاده از تکنیک رفلکسولوژی می‌توان عارضه‌های ناشی از ایستادن طولانی ‌مدت را درمان نمود.

در این تکنیک بر روی یک سری از نواحی مانند دست و پا تمرکز می‌شود. تحریک این نقاط، تحریک سیستم عصبی و ترشح اندورفین را به دنبال دارد. ترشح اندروفین دردها را تسکین کرده فرد و تنش‌های عضلانی او را تعدیل می‌کند. برای ماساژ زانو با سرکه سیب می‌توانید از این نوع تکنیک ماساژ اسـتفاده کرده و از تاثیرات آن شگفت زده شوید‌.

تکتیک شیاتسو در کنار ماساژ زانو با سرکه سیب

در این تکنیک ماساژ، فشار متمرکز و نقطه‌ای به مدت چند ثانیه در هر بخش از بدن اعمال می‌شود. این ماساژ ژاپنی، تعادل بدن را باز می‌گرداند و با اعمال نیرو بر نقاط طب‌ فشاری بدن، جریان انرژی را بهبود می‌دهد.

  • روی یک صندلی راحت بنشینید. کف دست‌هایتان را روی قسمت‌های بالایی پاهایتان بگذارید و با حرکتی رو به پایین به سمت زانو ماساژ دهید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید.
  • کف دست خود را روی زانوهایتان قرار دهید و با حرکات دایره‌ای 20 بار در جهت عقربه‌های ساعت و 20 بار در خلاف جهت عقربه‌های ساعت ماساژ دهید.
  • شست خود را در سمت بیرونی پاها، بالای زانو قرار دهید و محکم نگه دارید به مدت 5 ثانیه فشار دهید. این حرکت را 10 بار تکرار کنید. در مرحله بعد، شست خود را به خط مرکزی پاهایتان نزدیکتر کنید، همچنان بالای زانو، و دنباله بالا را تکرار کنید. سپس انگشتان شست خود را به سمت داخلی هر زانو حرکت دهید و همین روش را تکرار کنید.
  • کف دست‌ها را بالای سر زانو قرار دهید. با انگشتان اشاره و وسط کمی فشار وارد کرده و اطراف کلاهک زانو، یعنی مفصل سمت بیرونی زانو را با حرکات دایره‌ای ماساژ دهید.
  • این تمرین باید یک بار برای زانو انجام شود. با استفاده از هر دو دست زانوی راست خود را از طرفین بگیرید. هر دو انگشت وسط خود را در پشت زانو قرار دهید و 20 بار در جهت رو به بالا ماساژ دهید. همین ترتیب را روی زانوی چپ خود تکرار کنید.
  • با مشت‌های شل به آرامی به دور هر دو زانو ضربه بزنید.

افزایش انرژی تزریق شـده توسط این ماساژ به بدن، شدت و گستره آسیب ‌دیدگی‌ها را کاهش می‌دهد. کاهش استرس اصلی‌ترین هدف از انجام این ماساژ تلقی می‌شود.

ماساژ سوئدی برای زانو درد ؛ بهترین تکنیک تسکین درد زانو

ماساژ سوئدی از تکنیک های ماساژ زانو و درمان خانگی درد پشت زانو | توان مارکت

بهره‌مندی از فواید تکنیک ماساژ سوئدی برای زانو درد، به کاهش درد زانو، انعطاف پذیری هر چه بیشتر مفصل زانو و افزایش محدوده حرکت کمک می‌کند. ماساژ سوئدی شامل مالش طولانی با اعمال فشار ملایم، اصطکاک، ضربه‌زدن و تکان‌دادن با دست است. به این طریق می‌توان تنش را از بدن دور کرده و نواحی دردناک را آرام کرد. ماساژ سوئدی ناحیه زانو علاوه بر افزایش سرعت گردش خون با انجام حرکات دایره‌ای، با تمرکز بر گره‌ها و نقاط ماشه‌ای در رفع تنش‌های عضلانی موثر است.

با استفاده از ماساژ سوئدی می‌توان آرامش را به ماهیچه‌ها، عضلات و مفاصل زانوها باز گرداند. انجام این نوع ماساژ به ریلکس کردن، کاهش استرس، بهبود جریان خون، کنترل درد و التهاب کمک می‌کند. از این نوع ماساژ می‌توان برای درمان و بهبود بیماری‌های حرکتی مثل آرتروز، روماتیسم مفصلی و استئو آرتریت کمک گرفت.

دستگاه‌های ماساژ برای زانو کدامند؟

دستگاه‌های ماساژور و صندلی ماساژ زانو از کاربردی‌ترین ابزارهای ماساژ زانو هستند که فرد را در فرایند ماساژ برای کمک گرفـتن از ماساژور بی‌نیاز می‌کنند. این دستگاه‌ها با تکنیک‌ها مالشی، لرزشی و حرارتی به کاهش درد، بهبود سفتی و خشکی، افزایش جریان خون و انعطاف‌ پذیری مناسب زانوها کمک‌ می‌کنند.

چه بیماری‌هایی را می‌توان با ماساژ درمان کرد؟

ماساژ درمانی به شیوه اصولی می‌تواند به درمان عارضه‌های زیر کمک کند:

  • صدمه به تاندون
  • بیماری زانوی دوندگان
  • آسیب تاندونی
  • بی ثباتی کشکک زانو
  • کج شدگی مفصل و کشکک زانو
  • کیست بیکر

علاوه بر این با استفاده از تکنیک‌های ماساژ می‌توان به بهبود شرایط حرکت در افراد مبتلا به آرتروز، آرتریت روماتوئید و آستئو آرتریت نیز کمک کرد.

ماساژ برای چه افرادی خطرناک است ؟

علی رغم اینکه ماساژ فاقد ضرر و عوارض است اما برخی از افراد نباید سراغ ماساژ روند چون اماکن دارد برای آنها خطر آفرین باشد. افرادی که مبتلا به تومورهای بدخیم، دارای رگ‌های مصنوعی، ترومبوز، بیماری‌های انعقاد خون مانند هموفیلی، بورسیت، روماتیسم مفصلی و نقرس نباید از ماساژ زانو استفاده کنند.

سخن پایانی

ماساژ درمانی از روش‌های قدیمی، موثر و مناسب برای کاهش دردهای عضلانی و مفصلی در افراد مبتلا به عارضه‌های حرکتی است. در کاهش، کنترل، بهبود و درمان زانو درد نیز می‌توان از تکنیک‌های مختلف ماساژ درمانی بهره گرفت. تکنیک‌های متنوعی برای ماساژ زانو وجود دارد که استفاده مداوم و اصولی از آن‌ها می‌تواند به کاهش دردها و ناراحتی‌های زانو کمک ‌‌نمود. توان مارکت به معرفی تعدادی از بهترین تکنیک‌های ماساژ زانو برای کاهش درد زانوها پرداخت که در بدنه مقاله به آن‌ها پرداخـته شد. توجه داشته باشید که لازم است برای درمان زانو درد تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفـته و برای انجام ماساژهای دوره‌ای به مراکز درمانی معتبر و افراد ماهر در این امر مراجـعه کنید‌.

سوالات متداول:

چگونه زانوهای خود را ماساژ دهیم؟

چهار نوک انگشت را محکم به بافت فشار دهید. در حالی که بافت را به سمت بالا و پایین حرکت می‌دهید، با پنج حرکت کوتاه در اطراف زانو – پایین، بیرون، بالا و داخل، ناحـیه را فشـرده کنید. این حرکات را به کمک روغن‌های گیاهی انجام دهید.

آیا ماساژ برای درد زانو خوب است؟

بله، شما می‌توانید با استفاده از تکنیک های ماساژ زانو، درد ناشی از آرتروز را درمان کنید.

از چه روغنی برای ماساژ زانو استفاده کنیم؟

استفاده از روغن‌های گیاهی برای ماساژ زانو بسیار خوب است. روغن کافور یک روغن ایده آل برای درد مفاصل است. ماساژ با روغن کافور نه تنها درد بافت‌ها و عضلات را تسکین می‌دهد، بلکه گردش خون را نیز بهبود می‌بخشد. روغن زیتون، روغن سیاه دانه و سرکه سیب نیز گزینه‌های مناسبی برای ماساژ هستند.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *