کمر درد

سیاتیک چیست + علائم سیاتیک و بهترین روش های درمان

سیاتیک چیست و چه علائمی دارد | توان مارکت

سیاتیک چیست و از کجا شروع می‌شود؟ درد سیاتیک ابتدا از سوی رگ سیاتیک در باسن و پشت ران آغاز و به زانو می‌رسد. شکل پخش شدن این درد در بدن یک طرفه و یا دو طرفه است. عصب پرونئال عصبی است که با عصب سیاتیک ارتباط دارد و به طور سطحی یا عمقی می‌تواند درد ساتیک را بر نقاط حساس اعمال کند. پرونئال سطحی احساسی است که به پوست منتقل می‌شود و به طور کلی بخش جلویی پا را در بر می‌گیرد؛ به عبارت دیگر پرونئال سطحی است که به سوی عمق عضلات جلوی پای فرد حرکت می‌کند.

این درد یکی از جدی‌ترین درد‌هایی است که در عضله فرد به وجود می‌آید و از آن‌ جا که این قسمت از بدن ارتباط مستقیمی با حرکت و سیستم حرکتی دارد ممکن است در صورت عقب افتادن درمان و یا بی‌توجهی به آن، درد به وجود آمده در این عصب موجب اختلال در حرکت و عدم بهره‌مندی از قابلیت مورد نیاز برای انجام کار‌های روزمره شود.

این درد پس از مدتی پیشرفت ممکن است با تحمل فشار‌های کوچک و بزرگ نظیر نشستن، برخاستن، سرفه و یا عطسه فرد را دچار مشکل کرده و باعث ایجاد دردها بیشتر در این ناحیه شود. یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان به وجود آمدن این درد متحمل شوید از دست دادن اختیار یکی از اندام‌های تحتانی مانند مثانه یا روده است؛ البته باید اضافه کرد که در صورت تشدید بیماری امکان بروز این مشکلات در فرد وجود دارد و پزشکان این مورد را جزء نادر‌ترین عوارض اما خطرناک‌ترین آن‌ها می‌دانند. در ادامه این مطلب از سایت تجهیزات پزشکی توان مارکت به ارائه توضیحات کاملی درباره عصب سیاتیک خواهیم پرداخت.

سیاتیک چیست و چگونه ایجاد می‌شود؟

علائم سیاتیک پای راست ؛ علائم سیاتیک پای چپ | توان مارکت

دریافت مشاوره رایگان

اگر دچار مشکلات مفصلی هستید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان درمان توان مارکت بهره مند شوید

مشخصات(ضروری)
انتخاب محل درد

همانطور که می‌دانید بلند کردن بار سنگین و یا افتادن از ارتفاع باعث بروز درد در ستون فقرات و اعصاب پشت کمر و نخاع خواهد شد. در صورت دوام این درد ممکن است فشار به تومور‌ها و یا عصب سیاتیک آمده باشد. در این بخش به معرفی و توضیح عواملی که ممکن است به بروز درد سیاتیکی در بدن منجر شود می‌پردازیم.

لغزش مهره‌های ستون فقرات از علل بروز سیاتیک

هنگامی که شدت ضربه وارد شـده به کمر بالا باشد ممکن است باعث حرکت و یا سایش بین مهره‌های ستون فقرات شود. در این صورت عصب سیاتیک تحریک و درد سیاتیکی در فرد به وجود می‌آید که یکی از راه‌های بروز این مشکل در افراد محسوب می‌شود. در زمان بروز این مشکل بهتر است هر چه سریعتر به مزشک معالج برای درمان و یا جلوگیری از پیشروی بیشتر این درد در این ناحیه مراجعه کنید.

فتق دیسک‌های بین مهره‌ای و سیاتیک

غضروف‌ها در بین ستون مهره‌ها باعث ایجاد فاصله می‌شوند. حال این غضروف‌ها به وسیله‌ ماده‌ای با ضخامت و استحکام بالا به وجود آمده‌اند که می‌توانند در برابر ضربه مقاومت بالایی از خود نشان دهند. با این حال در صورتی که در لایه اول و تشکیل دهنده این ماده ضخیم و مستحکم پارگی صورت گیرد فتق دیسک‌های بین مهره‌ای به وجود می‌آید. هنگامی که این غضروف می‌شکند ماده‌ای که داخل آن را پر کرده از آن خارج شـده و با نشست بر روی عصب سیاتیک موجب بروز درد و یا بی‌حسی در فرد خواهد شد.

سندرم عضله هرمی سبب شکل گیری درد سیاتیک می‌شود

عضله هرمی یک بافت عضلانی است که مانند پل اتصال قسمت انتهایی ستون مهره‌ها را به استخوان‌های ناحیه ران متصل می‌کند. سندرم این عضله یک بیماری عصبی است. در این سندرم وقتی عضله هرمی دچار انقباض می‌شود سیاتیک اود می‌کند. این بیماری در هنگام نشستن‌های طولانی، افتادن از ارتفاع و یا تصادف رانندگی به وجود خواهد آمد.

تنگی مجرای نخاعی از دلایل سیاتیک است

نام دیگر این بیماری تنگی مجرای مهره‌های کمری نیز هست که یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های موجود در این نوع اختلال تنگی مجرا نخاعی در ناحیه انتهایی نوار نخاع است. این تنگی باعث می‌شود تا فشار بالایی به نخاع و عصب سیاتیک وارد شود.

علائم سیاتیک چیست؟

درد سیاتیک گاهی اوقات با درد کمر اشتباه گرفـته می‌شود. اما باید بدانید که سیاتیک اغلب با درد بسیار زیادی همراه بوده و نشانه‌های مختلفی دارد. در ادامه با علائم سیاتیک آشنا خواهید شد:

  • درد تیز و شدید در ناحیه کمر، پاها و گردن
  • ضعف و بی‌حالی در ناحیه کمر
  • احساس سوزش و گز گز
  • درد در ناحیه باسن و ران
  • ضعیف شدن عضلات
  • محدود شدن دامنه حرکت

درد سیاتیک چقدر طول می‌کشد؟

درد سیاتیک درد نهایتا بین ۴ تا ۶ هفته طول می‌کشد که در این میان طی این دوره، علائم عارضه نیز مانند سوزن سوزن شدن و یا تیر کشیدن با فرد همراه است. این درد اگر در طول ۶ هفته پایان نیابد مزمن است و در صورت مراجعه به پزشک، بسته به شرایط جسمی و پیشرفت بیماری، از راهکارهای جراحی یا غیر جراحی جهت تسکین درد و درمان بیماری استفاده خواهد شد. توجه داشته باشید در صورت تداوم مشکل و بروز درد سیاتیکی پیاپی ( حدودا ۱۲ ماه ) این موضوع تا مقداری متفاوت بوده و به پیگیری جدی نیاز دارد.

بهترین روش درمان سیاتیک برای همیشه

برای درمان رگ سیاتیک می‌توانید از فیزیوتراپی، تمرینات فیزیکی، استقامتی، تعادلی و ماساژ کمک بگیرید. همچنین، مصرف داروها و استفاده از روش الکتروتراپی نیز روشی مناسب برای تسکین این درد محسوب می‌شود. در موارد شدید و مزمن سیاتیک که با سایر روش‌های درمانی بهبود یافته نشـده است، جراحی ممکن است ضروری باشد. اما در صورت امکان، جراحی باید به عنوان گزینه آخر مد نظر قرار گیرد.

معرفی بهترین روش‌های درمان سیاتیک در خانه

روش‌های خانگی برای رفع این مشکل به فرد کمک می‌کند تا در طول روز به کاهش و التیام درد در خانه بپردازد. در این بخش سعی داریم چند روش موثر برای درمان سیاتیک در خانه را به شما معرفی کنیم.

کمربند پلاتینر؛ درمانی که بیشتر از جراحی تاثیر دارد

درد سیاتیک چقدر طول میکشد ، درمان سیاتیک در خانه | توان مارکت

پلاتینر یک کمربند برقی و مجهز به سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که جزو جدیدترین فناوری‌های درمان محسوب می‌شوند. این فناوری‌ها با نفوذ به عمق بافت‌های کمر و گرم کردن بافت‌های نرم بین مهره‌های ستون فقرات موجب تسکین درد و کاهش التهاب می‌شود. در ادامه به کمک اشعه مادون قرمز یا همان تکنولوژی اینفرارد روند ترمیم و بازسازی بافت2های آسیب دیده کمر شروع می‌شود و دیگر بیمار به جراحی نیازی پیدا نمی‌کند. این کمربند به دلیل تاثیر بسیار عالی در درمان دردهای کمر جزو بهترین درمان‌ها برای فتق دیسک کمر به حساب می‌آید.

فراموش نکنید برای خرید کمربند پلاتینر به فروشگاه اینترنتی توان مارکت مراجعه کنید چون نمایندگی مرکزی فروش محصولات زایسترونیک آلمان یعنی پلاتینر و زاپیامکس را به عهده دارد. بسیار مهم است که این دستگاه درمانی را از فروشگاه معتبر خریداری کنید تا از پشتیبانی لازم برخوردار شوید.

استفاده از آب گرم؛ درمانی موثر برای سیاتیک

استفاده از آب گرم و یا آب سرد و یخ تا میزان بالایی درد سیاتیکی را در شما کاهش می‌دهد. یخ از التهاب به وجود آمده در نقطه ساتیک جلوگیری و یا آن را بهبود می‌بخشد و آب گرم با به جریان انداختن خون در آن قسمت رگ سیاتیک به روند بهبود شما سرعت می‌بخشد. با توجه به این که در هر دو حالت قرار دادن آب گرم و سرد بر روی عصب دردناک سیاتیک سبب رفع گرفتگی می‌شود می‌توانید هر ۱ ساعت یک بار آب سرد و هر ۲ ساعت و نیم یک بار آب گرم را بر روی محل اسپاسم قرار دهید تا رفته رفته بهتر شود.

بهترین ورزش برای درد سیاتیک چیست

ورزش‌هایی نظیر شنا، یوگا و پیاده روی می‌توانند در درمان یا کنترل درر در نان سیاتیکی موثر باشند. با توجه به این موضوع، ورزش در منزل و اعمال برخی حرکات کششی که در برخی موارد فیزوتراپ‌ها نیز آن را به بیماران سفارش می‌کنند، می‌تواند تاثیر مثبتی بر بدن و همچنین روند درمان داشته باشند.

سیاتیک پای چپ و پای راست

در ساتیک معمولا اعمال درد و تاثیر عارضه بر روی هر دو پا صورت نمیگیرد و این امکان که تنها یک پا را درگیر شود‌‌ بیشتر است. درد سیاتیک در پای راست و پای چپ معمولا به یک شدت سورت نمیگیرد اما در مان این دو با یکدیکر تفاوت خاصی ندارد و روند درمان هردو به یک شکل صورت می‌گیرد.

سیاتیک به طور کلی در دوره جوانی (۳۰ سالگی) تا میانسالی (۵۰ سالگی) ممکن است در افراد بروز پیدا کند. پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره شد که درد سیاتیک تنها در یک پا ( چپ یا راست) به وجود می‌آید.

مسکن قوی برای درد سیاتیک چیست ؟

درمان سیاتیک برای همیشه با مسکن قوی برای درد سیاتیک | توان مارکت

در هنگام بروز التهاب در اثر تحریک عصب سیاتیک دکتر و یا پزشک متخصص دارو‌هایی نظیر ایبوبروفن، آسپرین، ناپروکسن، دیکلوفناک و ملوکسیکام را تجویز می‌کنند. اما توجه داشته باشید که این قرص‌ها همگی برای درمان کوتاه مدت التهاب کارساز خواهند بود. برخی از دارو‌ها نیز که اکثرا به شکل تزریقی و آمپول هستند در زمان به وجود آمدن گرفتگی در عضلات بیمار از سوی پزشک معالج تجویز می‌شود؛ مانند کاریزوپرودول، سیکلوبنزاپرین و متوکاربامول در دسته دارو‌هایی برای رفع اسپاسم و یا گرفتگی قرار می‌گیرد.

بهترین روش‌های درمان سیاتیک چیست ؟

پیش‌تر نیز در رابطه با درمان سیاتیک اطلاعاتی در اختیار شما قرار دادیم. در ادامه این مطلب قصد داریم ‌شمارا با چند جنبه دیگر از درمان سیاتیک آشنا کنیم.

درمان سیاتیک با استفاده از دارو

استروئیدی دارو‌های مورد استفاده برای درمان سیاتیک دارو‌های شل کننده هستند که باعث از بین رفتن گرفتگی عضلات می‌شوند و دارو‌های نام دارند. به طور مثال قرص‌هایی مانند باکلوفن، متوکاربامول و تیزانیدین باعث رفع گرفتگی‌های عضلات و درد رگ سیاتیک می‌شود. در مواردی که این دارو‌ها اثر نکند و اسپاسم را بهبود نبخشد پزشکان با تجویز دارو‌های قوی‌تر نظیر دارو‌های ضد تشنج گاباپنتین و پرگابالین که موجب جلوگیری از درد سیاتیک به نخاع می‌شود و از رسیدن درد به نخاع و جدا شدن بیماری جلوگیری می‌کنند. برخی افراد به دلیل آگاهی از کارایی و نحوه درمان این قرص‌ها و اثر دهی بالای آن‌ها برای مرتفع کردن مشکل اسپاسم در عضلات ممکن است بدون تجویز پزشک از این قرص‌ها استفاده کنند اما استفاده خودسرانه این دارو‌ها ممکن است در آینده موجب بی حسی شدید در برخی نقاط شود.

تزریق آمپول‌هایی نظیر کورتیکواستروئید می‌توان باعث کم‌تر شدن درد و التهاب در قسمت‌هایی که درد سیاتیکی در آن‌ها بروز می‌کند شود. البته باید به این موضوع نیز توجه داشت که استفاده کورتون‌ها در یک بازه زمانی نا مشخص ممکن است فرد را دچار  عوارض جانبی زیان باری کند.

روش‌های درمانی کمکی برای درمان سیاتیک

راه‌هایی که می‌توان از طریق آن درد سیاتیک را در بدن از بین برده و یا تسکین داد با توجه به مواردی که پیش از این در طب خانگی نیز به آن اشاره شد بیشمار است. طب سوزنی یکی از راه‌های قدیمی اما بسیار اثر گذار در درمان این بیماری است که می‌تواند تا حد زیادی در کم کردن اثرات و دردهای ناشی از آن موثر باشد.

تاثیر فیزیوتراپی بر درمان سیاتیک چیست

مراجعه به فیزیوتراپ ماهر و تداوم در انجام برنامه‌های ورزشی می‌تواند درد سیاتیکی را به میزان بالایی تسکین و این ناراحتی را در شما به حداقل برساند. این ورزش‌ها در اکثر مواقع اثرات مثبتی بر روی رگ سیاتیک خواهد داشت و در نتیجه باعث  قوی‌تر شدن عضلات نیز خواهد شد. توجه داشته باشید ک استمرار در انجام‌ تمرینات بسیار ضروری است و در درمان دردها موثر واقع می‌شود‌.

همان طور که خواندید در این مقاله شما را علاوه بر بیماری درد سیاتیکی و چگونگی بروز آن، با روش‌های درمانی این عارضه نیز آشنا کردیم. با توجه به این که دارو‌های مربوط به درمان این بیماری ممکن است عوارض بالایی برای شما به همراه داشته باشد باید سعی کنید تا برای مرتفع کردن و بهبود کامل آن به پزشک متخصص مراجعه کرده و در غیر این صورت حتی الامکان استفاده قرص‌هایی با عوارض بالا را از دستور کار خارج کنید. همچنین درمان خانگی این بیماری و به طور مثال استفاده از طب سنتی می‌تواند به شما در مسیر بهبود این بیماری کمک شایان کند.

سوالات رایج کاربران در مورد سیاتیک چیست

1- شایع‌ترین علت سیاتیک چیست ؟

سیاتیک زمانی رخ می‌دهد که عصب سیاتیک تحت فشار قرار می‌گیرد. سیاتیک اغلب به دلیل فتق دیسک در ستون فقرات یا رشد بیش از حد استخوان شکل می‌گیرد.

2- چگونه بفهمیم درد کمرمان ناشی از سیاتیک است؟

اگر درد از پشت شروع شـده و به سمت باسن یا پایین ساق پا حرکت کند و یا با بی حسی، گزگز یا ضعف همراه شود، باید به سیاتیک شک کنید.

3- آیا راه رفتن برای سیاتیک خوب است؟

سیاتیک باعث دردی می‌شود که از کمر به ساق پا می‌زند. متخصصان عموما به افراد توصیه می‌کنند که فعالیت‌های بدنی از جمله پیاده روی را انجام دهند. پیاده روی می‌تواند به کاهش درد، التهاب و ناتوانی در افراد مبتلا به سیاتیک کمک کند.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

1 نظر در “سیاتیک چیست + علائم سیاتیک و بهترین روش های درمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *