زانو درد

علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین چیست؟

علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین چیست | توان مارکت

یکی از سوالاتی که همیشه افراد با آن رو به رو می‌شوند این است که علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین چیست؟ سایت توان مارکت در جهت پاسخ به این پرسش تحقیقات گسترده‌ای روی این موضوع پیش گرفت. تمامی مطالب جمع آوری شـده توسط این سایت به صورت مختصر جمع‌آوری شد و در اختیار شما قرار می‌گیرد. اگر شما هم به‌دنبال پاسخ این سوال هستید بهتر است تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

سالیانه محققین زیادی روی عصب‌های بدن انسان تحقیق می‌کنند. یکی از این موارد مهم دست‌یافتن به علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین است که به عنوان یک مشکل فراگیر بسیاری از افراد را درگیر خود کـرده است. در این مقاله از سایت تجهیزات پزشکی توان مارکت قصد داریم تمامی مشکلاتی که باعث بروز این عارضه در فرد می‌شوند را بررسی کنیم. انواع بیماری‌ها و عوامل مختلفی که دلیل ایجاد این حس در فرد هستند را معرفی کرده و راجب هر کدام توضیحات مختصری خواهیم داد.

بی‌حسی پاها چیست؟

هر فردی تا به حال حداقل یکبار بی‌حسی و سوزن سوزن شدن را در پاهای خود حس کرده است. این حس معمولا پس از نشـستن طولانی مدت در یک حالت نادرست برای فرد بوجود خواهد آمد. بی‌حسی که آن را با نام پارستزی نیز می‌شناسند، این معنا را می‌دهد که بخشی یا کل حس یک قسمت بدن که آسیب‌دیده است را از دست داده‌اید. در این صورت لمس‌های خفیف‌، حرارت زیاد و یا درد را در آن ناحـیه احساس نخواهید کرد. گاهی بی‌حسی به دلیل ایجاد اختلال در پیام رسانی اعصاب به مغز به وجود خواهد آمد.

در بسیاری از موارد بروز بی‌حسی در یک پا اتفاق مهمی نیست و برطرف خواهد شد، اما برخی موارد نیز وجود دارند که فرد باید نگران سلامتی خود شود و به‌دنبال یافتن علت بی‌حسی در پاهآی خود باشد. قبل از هر چیزی باید تمامی موارد را بررسی کرده و دریابید که چه چیزی ممکن است باعث بروز این مشکل باشد. اگر بی‌حسی را به تعداد دفعات بیشتری تجربه کنید و به نواحی دیگر بدن نیز سرایت کند بهتر است قبل از هر چیزی به پزشک مراجعه کنید و با انجام تست‌ها و آزمایش‌های مختلف بیماری خود را دریابید.

بی‌حسی را جدی بگیرید؛ زیرا این مشکل می‌تواند منجر به اتفاق‌های بدی مانند افتادن یا پیچ خوردگی پاها شود. در نتیجه فرد ممکن است آسیب جدی ببیند یا دچار زخم و عفونت شود. از آنجایی که بی‌حسی در پاها رایج است و ممکن است به آن توجهی نشان ندهید، اما درصورت شدیدتر شدن آن و انتقال آن به قسمت‌های بالایی پاها حتما با یک پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: زانوبند زاپیامکس بهترین درمان آرتروز زانو در خانه

علت بی‌حس شدن پاها از زانو به پایین چیست؟

بی حسی دست و پا نشانه چیست ؛ گزگز دست و پا در ام اس چگونه است | توان مارکت

دریافت مشاوره رایگان

اگر دچار مشکلات مفصلی هستید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان درمان توان مارکت بهره مند شوید

مشخصات(ضروری)
انتخاب محل درد

در این بخش تعدادی از بیماری‌هایی که می‌توانند علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین باشند را معرفی کرده و راجب هر یک توضیحاتی ارائه می‌دهیم. علت زانو درد ناگهانی و علت درد زانو چپ نیز ممکن است به دلیل ابتلا به یکی از این بیماری‌ها باشد.

  1. پارستزی: در اثر طولانی نشـستن یا قراردادن پاها روی هم، به دلیل ایجاد فشار بر پاها اعصاب آنها فـشرده شـده و راه انتقال سیگنال آنها به یکدیگر را مسدود می‌کنید. اصطلاح درست این اتفاق پارستزی است اما مردم به طور عامیانه می‌گویند که پا به خواب رفـته است. برای رفع آن بهتر است هر چند دقیقه یکبار حالت نشستن خود را تغییر دهید.
  2. دیابت: دیابت یکی از بیماری‌هایی است که بسیاری از افراد به آن دچار می‌شوند. بالا بردن قند خون در یک دوره طولانی مدت می‌تواند به اعصاب بدن آسیب جدی برساند. در نتیجه فرد در اثر اختلال به‌وجود آمده برای عصب‌های بدنش، بی‌حسی را از قسمت انگشتان پای خود خواهید داشت که این بی‌حسی کم کم به قسمت‌های بالایی پا منتقل می‌شود. پزشکان معمولا این مشکل را نوروپاتی محیطی می‌نامند که در شب بدتر نیز خواهد شد. کنترل قند خون به کمک دکتر در این زمان باید صورت بگیرد زیرا این مشکل با چند ضربه مکرر یا یک ترکش کوچک به انگشتان پا عود خواهد کرد و آسیب آن به مفاصل نیز سرایت می‌کند.
  3. تومور اعصاب محیطی: رشد کردن توموری با عنوان تومور اعصاب محیطی در نزدیکی یا درون اعصاب موجود در عضلات پا به ندرت اتفاق می‌افتد. این تومور معمولا خوش خیم است و سرطان نیست، اما می‌تواند باعث ایجاد آسیب در عصب‌ها و بی‌حسی در پاها شود.

آیا سیاتیک علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین  است؟

مشکل سیاتیک در اثر گیر کردن یا گرفتگی ریشه‌ عصبی نخاع اتفاق می‌افتد. از آنجایی که عصب سیاتیک از کمر تا پایین پاها کـشیده می‌شود، هر گونه گرفتگی که در آن اتفاق بیوفتد به واسطه طولانی بودن آن و انتقال احساسات در آن، بی‌حسی را در پاها و نواحی کمر به وجود می‌آورد. مشکلات ناشی از سیاتیک معمولا فقط یکی از پاها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از آنجایی که عصب سیاتیک از قسمت پایینی کمر به باسن و از باسن به پایین پاها انتقال پیدا می‌کند، حتی با گرفـتن یک نیشگون فرد دچار بی‌حسی در پاهای خود می‌شود.

از آنجایی که سیاتیک در یک طرف بدن قرار دارد اگر در همان قسمت فشار زیادی وارد شود و طولانی مدت در معرض فشار باشد دچار بی‌حسی خواهید شد. عوامل تشدید کننده‌ای نیز وجود دارند که در اثر مشکلات سیاتیک به وجود خواهند آمد که بی‌حسی موجود در پایین پای فرد را بیشتر می‌کنند که شامل موارد زیر می‌شوند:

  • درصورت بروز مشکل برای کمر بی‌حسی ناشی از آسیب سیاتیک به پشت ساق پا انتقال پیدا خواهد کرد و به بی‌حسی موجود در آن ناحیه اضافه خواهد شد.
  • در هنگامی که فرد سرفه یا عطسه کند و یا با وجود بی‌حسی به نشستن طولانی مدت ادامه دهد بی‌حسی موجود در پا تشدید می‌شود.
  • درصورتی‌که فرد دچار مشکل ضعف در عضلات خود باشد امکان تاثیرگذاری شدیدتر بیماری بیشتر است. در این زمان حس مورمور نیز تجربه می‌شود.

اگر سیاتیک خفیف باشد، بی‌حسی خود به خود از بین می‌رود. اگر این وضعیت تا یک هفته یا بیشتر ادامه پیدا کند و بی‌حسی به بخش‌های بالاتر سرایت کند و فرد کنترل مثانه و روده خود را از دست خواهد داد. در این زمان مراجعه به پزشک الزامی است.

ام اس چگونه بر بی‌حس شدن پاها از زانو به پایین اثر می‌گذارد؟

بیماری ام اس یا اسکلروز چندگانه از دیگر علت‌های اصلی بی‌حسی در قسمت‌ پایینی زانو در پا است. اگر مبتلا به این بیماری باشید سیستم ایمنی بدن شما جهت دفاع از بدن در برابر میکروب‌ها به سیستم عصبی مرکزی بدن شما حمله ور می‌شود. در نتیجه این اتفاق، سیستم دچار اختلال ناشی از آسیب به وجودآمده خواهد شد. همانطور که می‌دانید در این زمان رد و بدل پیام میان عصب‌ها اتفاق نخواهد افتاد و بی‌حسی در ناحـیه پای فرد به وجود خواهد آمد. در این زمان است که فرد دچار اختلال در راه رفتن خواهد شد. در برخی موارد بی‌حسی به قدری شدید است که فرد بیمار برای راه رفتن تقلا خواهد کرد اما نتیجه‌ای نمی‌گیرد.

همانطور که می‌دانید، ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در صورت مشاهده هر گونه تهدید برای محافظت از خود به بدن فرد حمله می‌کند. مشکل اصلی این است که بیماری ام اس هیچ درمانی ندارد، اما با استفاده از روش‌های درمانی مانند مصرف دارو‌های استروئیدی و فیزیوتراپی می‌توان آن را تا حد زیادی کنترل کرد. در نتیجه این کنترل، بی‌حسی ناشی از بیماری نیز کم خواهد شد و در برخی مواقع نیز فرد می‌تواند در حالت عادی به راه رفتن معمولی خود بازگردد.

بیشتر بخوانید: کمربند پلاتینر بهترین درمان خانگی دیسک کمر

ارتباط مشکلات ستون فقرات با بی‌حس شدن پاها از زانو به پایین

دیسک کمر و بی حسی پا یا بی حسی و ضعف پا نشانه چیست | توان مارکت

  • فتق دیسک: ستون فقرات مانند سازه‌ای بلند است که طبقات آن جداگانه و به‌صورت مهره‌ای روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. این طبقات با دیسک‌های نرم پوشـانده شـده‌اند. زمانی که یک دیسک تحت فشار زیادی قرار بگیرد که خارج از ظرفیت آن باشد بخش داخلی و نرم آن می‌تواند از جداره بیرونی آن عبور کند. برخی از افراد افراد بی‌حسی و ضعف ناشی از این اتفاق را در پاها و بازوهای خود احساس می‌کنند. این در صورتی است که برخی دیگر از افراد اصلا دچار این بی‌حسی و ضعف نخواهند شد.
  • تنگی کانال نخاعی: تنگی کانال نخاع همانطور که از نامش پیداست، باعث باریک شدن کانال استخوان‌های اطراف نخاع می‌شود. این اتفاق فشار زیادی به اعصاب فرد وارد می‌کند. این فشار روی سیاتیک نیز تاثیر خواهد گذاشت و فشاری که رپوی اعصاف آن ناحیه قرار دارد فرد را دچار بی‌حسی در بخش‌ها پایین زانو می‌کند.
  • تنگی سوراخ سوراخ: اعصاب پشت هر فرد به واسطه ورودی‌های مهره‌ها که سوراخ نام دارند انتقال پیدا می‌کنند. مشکلات متنوعی می‌تواند می‌تواند باعث ایجاد فشار روی اعصاب داخلی شود که به آن تنگی سوراخ نیز می‌گویند. این مورد نیز یکی از علت‌های بی‌حسی قسمت‌ پایینی زانو است.
  • اسپوندیلولیستزیس: این مشکل زمانی پیش خواهد آمد که یکی از مهره‌های ستون‌فقرات از جای خود خارج شود. مهره‌ای که خارج شـده فشار زیادی به اعصاب وارد می‌کند که همین سبب بروز بی‌حسی در پاها می‌شود.
  • اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک (SI): مفصل ساکروایلیاک در نقطه به هم رسـیدن لگن و ستون فقرات قرار دارد. زمانی که ساکروایلیاک دچار بهم ریختگی شود، فرد حس درد، گزگز و بی‌حسی را تجربه خواهد کرد.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا مبحث علت بی حس شدن پاها از زانو به پایین را به‌صورت کامل باز کرده و علل‌های ایجاد این مشکل را از تمامی زوایا بررسی کنیم. همانطور که مطالعه فرمودید این مشکل می‌تواند به واسطه دلایل مختلفی به وجود بیاید. بی‌حس شدن پاها می‌تواند باعث بروز مشکلات جدید یا آسیب‌های خطرناک دیگری نیز شود. برای پیشگیری از دچار شدن به این موارد بهترین کار این است که درصورت بروز بی‌حسی در پاها به‌صورت طولانی مدت اول از همه به یک پزشک خوب مراجعه کنیم. حفظ سلامتی و پیشگیری از عد بیماری احتمالی می‌تواند تاثیر بسزایی در بهبودی و درمان فرد داشته باشد. هر چه سریعتر به داد بدن خود برسیم، به مراتب زودتر از شر بیماری‌ها خلاص خواهیم شد.

سوالات متداول

ستون فقرات با  علت بی‌حس شد پاها از زانو به پایین چه ارتباطی دارد؟

مشکلاتی که برای ستون فقرات پیش می‍آیند به واسطه ارتباط نزدیک عصب‌های پایین زانو و ستون فقرات بر پاها تاثیر خواهد گذاشت و باعث بی‌حسی در آنها می‌شود.

سیاتیک چگونه بر قسمت پایین زانو تاثیر می‌گذارد؟

سیاتیک عصبی طولانی است که از پایین کمر تا پا امتداد می‌یابد. هر قسمت از این عصب که مورد آسیب قرار بگیرد دچار اختلال خواهد شد و نتیجه آن بی‌حس شدن اجزای مرتبط با آون مانند زانو است.

علت بی‌ حس شدن پاها از زانو به پایین چیست؟

مشکلاتی مانند پارستزی، دیابت، تومور اعصاب محیطی، سیاتیک، ام اس و مشکلات ستون فقرات از دلایل اصلی بی‌حسی قسمت پایین زانو هستند.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *