قویترین داروی شل کننده عضلات کمر چیست؟ آیا با عوارض و فواید این داروها آشنا هستید؟
شل کنندههای عضلانی در واقع داروهای تجویزی هستند که از طریق تنظیم انقباضات عضلانی (سفت شدن) سبب کاهش درد و ناراحتی ناشی از اسپاسم (سفتی) و گرفتگی میشوند. استفاده کوتاه مدت از انواع داروهای شل کننده، درد ناشی از تنش یا اسپاسم عضلات را تسکین داده و عملکرد بدن را افزایش میدهد. این داروها اثرات بسیار سریعی دارند.
از آنجایی که قرصهای شل کننده با عوارض متعددی همراه هستند، باید تحت نظر پزشک و در مدت زمان مشخصی مصرف شوند. برای آگاهی بیشتر شما در جدیدترین مقاله توان مارکت قصد داریم ویژگیهای تعدادی از بهترین داروهای شل کننده عضلات را معرفی کنیم. مهمان مقاله ما باشید تا در خصوص این موضوع کاربردی بیشتر بدانید.
دارو شل کننده عضلانی چیست؟
شل کنندههای عضلانی(muscle relaxers) انواعی از داروها هستند که بر چگونگی عملکرد عضلات تأثیر میگذارند. پزشکان متخصص، این داروها را برای درمان مشکلاتی مانند: اسپاسم عضلانی، گرفتگی و دردهای اسکلتی- عضلانی تجویز میکنند. انواع این داروها مکانیسم، فواید و عوارض جانبی متفاوتی دارند.
علاوه بر این جالب است که بدانید شلکنندههای عضلات اسکلتی نسبت به شلکنندههای عضلات صاف عملکرد متفاوتی دارند. ماهیچههای اسکلتی عضلاتی هستند که باعث حرکت میشوند. در مقابل ماهیچههای صاف، عضلاتی هستند که کنترلی روی آنها ندارید. ماهیچههای صاف در اندامهایی مانند: بافت روده، معده و عروق خونی هستند. برای درمان تعدادی از مشکلات مانند مشکلات قلبی از داروهای ضد اسپاسم عضلات صاف استفاده میکنند.
آشنایی با انواع قرصهای شل کننده عضلات کمر
شل کنندههای عضلانی اسکلتی برای کاهش تنش و انقباض عضلات استفاده میشوند. مکانیسم اثر این داروها در مغز و نخاع باعث تحریک و یا مسدود شدن مسیرهای مربوط به کنترل عضلات میشود. بعضی از انواع شل کنندههای عضلانی سبب تغییرات بسیار زیاد و سریع در عملکرد عضلات اسکلتی میشوند؛ به این نوع داروها شل کنندههای عضلانی با اثر مرکزی گفته میشوند. مهمترین نمونه از این نوع داروها شامل: باکلوفن، متوکاربامول و تیزانیدین است.
تعدادی دیگر از شل کنندههای عضلانی به طور مستقیما روی فیبرهای عضلانی اثر نمیگذارند. به این شل کنندههای عضلانی، داروهای شل کننده با اثر محیطی گفته میشوند. انواعی از شل کنندههای عضلانی با اثر محیطی شامل: دانترولن و انواع سم بوتولینوم است. علی رغم اینکه دانترولن مستقیماً روی خود عضله تأثیر میگذارد، به طور غیر مستقیم باعث تغییر عملکرد سیستم عصبی مرکزی(با اثر خواب آلودگی) نیز میشود. برای آشنایی بیشتر شما با انواع شل کنندههای عضلانی و عوارض احتمالی ناشی از مصرف آنها در ادامه مقاله متداولترین شل کنندههای عضلانی را معرفی خواهیم کرد.
برای رفع گرفتگی عضلات کمر راههای سالمتر از قویترین قرص شل کننده عضلات کمر وجود دارد. کمربند پلاتینر بهترین راه و سالمترین روش برای رفع اسپاسم عضلات کمر است که هیچ عوارض و تداخل دارویی ندارد. علاوه بر این مورد پلاتینر روی درمان دیسک کمر و آرتروز ستون فقرات نیز تاثیر درمانی بسیار خوبی دارد و فرد را از هرنوع جراحی کمر برای دیسک دور میکند. برای خرید کمربند پلاتینر بهترین گزینه سایت توان مارکت است چون این فروشگاه ایترنتی نمایندگی مرکزی شرکت زایسترونیک تولید کننده پلاتینر را به عهده دارد.
متداولترین قرصهای شل کننده عضلانی کمر
اینکه بفهمیم کدام قرص برای گرفتگی عضلات کمر خوب است نوعی درمان به حساب میآید. برای همین توان مارکت با تمرکز بر کارکرد هر قرص شل کننده عضله به معرفی قویترین قرص شل کننده عضلات کمر پرداخته است تا در موارد ضروری فرد مبتلا بتواند از آنها به بهترین نحو استفاده کند. در ادامه با تعدادی از قویترین قرص شل کننده عضلات کمر اشنا خواهیم شد که عبارتند از:
1.کاریزوپرودول یا Carisoprodol (بهترین قرص شل کننده عضلات کمر)
دریافت مشاوره رایگان
اگر دچار مشکلات مفصلی هستید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان درمان توان مارکت بهره مند شوید
کاریزوپرودول نوعی شل کننده عضلانی است که باعث مسدود شدن گیرندههای درد در مغز و نخاع میشود. مصرف Carisoprodol به همراه فیزیوتراپی و استراحت کافی باعث تسکین سریع درد و گرفتگیهای عضلانی میشود. این دارو باید برای دورههای درمانی دو یا سه هفته استفاده شود. قرص کاریزوپرودول معمولاً پس از مصرف غذا سه بار در روز و ترجیحا قبل از خواب مصرف میشود.
مهمترین عوارض ناشی از مصرف قرص کاریزوپرودول شامل موارد زیر است:
- خواب آلودگی
- سرگیجه
- سردرد
- ضربان قلب سریع
- ناراحتی معده
- استفراغ
مهمترین تداخلات دارویی کاریزوپرودول عبارتند از:
- آمی تریپتیلین
- فلوکستین
- لیدوکائین
- پراموکسین
- کلرپرومازین
- مزوریدازین
- پروکلروپرازین
- تیوریدازین
- تتراکائین
- سرترالین
2. کلرزوکسازون یا chlorzoxazone(بهترین داروی شل کننده عضلات کمر)
کلرزوکسازون نوعی دارو موثر در سیستم عصبی مرکزی است که برای درمان بیماریهای عضلانی اسکلتی مانند: آرتریت روماتوئید، استئو آرتریت، اسپاسم عضلانی تجویز میشود. این دارو معمولا با مقدار دوز ۵۰۰ میلیگرمی پس از صرف غذا و همراه با آب فراوان مصرف میشود.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف قرص کلرزوکسازون شامل موارد زیر است:
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- سردرد
- حالت تهوع
- رنگ نارنجی یا بنفش قرمز ادرار
- ناراحتی معده
- خستگی
مهمترین تداخلات دارویی کلرزوکسازون عبارتند از:
- لیدوکائین
- کلرپرومازین
- مزوریدازین
- پروکلروپرازین
- آمی تریپتیلین
- فلوکستین
- سرترالین
- تیوریدازین
- پراموکسین
- تتراکائین
3. متاکسالون یا metaxalone(بهترین قرص برای کشیدگی عضلات)
متاکسالون(metaxalone) یکی از بهترین شل کنندههای عضلانی است. این دارو با اثر مرکزی برای درمان درد و سفتی ناشی از کشیدگی، رگ به رگ شدن و آسیبهای ورزشی استفاده میشود. قرص متاکسالون با دوز 800 میلی گرم، دو تا سه مرتبه در روز مصرف میگردد. از آنجایی که metaxalone دارای اثراتی مانند: ضعف و خواب آلودگی است، توصیه میشود در هنگام رانندگی مصرف نکنید.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف متاکسالون شامل موارد زیر است:
- مشکلات تنفسی
- ضعف شدید
- مشکلات گوارشی
- افزایش تحریک پذیری
- سردرد
- تهوع
مهمترین تداخلات دارویی متاکسالون عبارتند از:
- فنوباربیتال
- پریمیدون
- هالوتان
- ایزوفلوران
- متوکسی فلوران
- پروپوفول
- کلرپرومازین
- وراپامیل
- مزوریدازین
- پروکلروپرازین
- تیوریدازین
- لیدوکائین
- دی سیکلومین
- هیوسیامین
- پراموکسین
- تتراکائین
4. سیکلوبنزاپرین یا cyclobenzaprine (بهترین قرص برای گرفتگی عضلات بعد از ورزش)
سیکلوبنزاپرین جزء بهترین شل کنندههای عضلانی است که برای رفع گرفتگیهای ناشی از حرکات سنگین و تمرینهای ورزشی تجویز میشود. توجه داشته باشید! در صورت ابتلا به مشکلات قلبی، بیماریهای کبد، تیروئید و حساسیت دارویی، سیکلوبنزاپرین باید زیر نظر پزشک و در دوز بسیار محدود مصرف شود.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف سیکلوبنزاپرین شامل مورد زیر است:
- یبوست
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- دهان خشک
- خستگی
- حالت تهوع
مهمترین تداخلات دارویی سیکلوبنزاپرین عبارتند از:
- آمی تریپتیلین
- فلوکستین
- فنوباربیتال
- پریمیدون
- هالوتان
- ایزوفلوران
- کلرپرومازین
- مزوریدازین
- پروکلروپرازین
- تیوریدازین
- متوکسی فلوران
- پروپوفول
- سرترالین
5. متاکاربامول یا methocarbamol (بهترین شل کننده عضلانی برای ورزشکاران)
متاکاربامول نیز یک شل کننده عضلانی با اثر مرکزی است که برای رفع سفتی و گرفتگیهای عضلانی ناشی از ورزش تجویز میشود. methocarbamol با دوز 800 میلی گرم برای مصرف سه تا چهار بار در روز تجویز میگردد. اگر دچار مشکلات گوارشی و التهاب روده هستید، قبل از مصرف متاکاربامول این موضوع با پزشک خود در میان بگذارید.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف متاکاربامول شامل مورد زیر است:
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- سردرد
- طعم فلزی در دهان
- ناراحتی معده
مهمترین تداخلات دارویی متاکاربامول عبارتند از:
- کلرپرومازین
- مزوریدازین
- پروکلروپرازین
- تیوریدازین
- هالوتان
- ایزوفلوران
- لیدوکائین
- پراموکسین
- تتراکائین
- متوکسی فلوران
- پروپوفول
6. کینین یا Quinine (بهترین قرص شل کننده عضلات پا)
قرص کینین در واقع نوعی داروی ضد مالاریایی است که برای مشکلاتی مانند گرفتگی عضلات پا، واریس، ارتریت، دیابت، ترومبوفلیت و آترواسکلروز مصرف میشود. مصرف قرص Quinine برای بیمارانی که سایر روشهای درمانی مانند فیزیوتراپی برای آنها موثر نیست، تجویز میگردد. از انجایی مصرف کینین با عوارضی مانند: سر درد شدید و کاهش شدید هوشیاری همراه است، باید زیر نظر پزشک و در مدت زمان مشخص مصرف شود.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف کینین شامل مورد زیر است:
- وزوز گوش
- سردرد،
- تب
- تهوع
- درد شکم
- بثورات جلدی
- اختلالات بینایی(از جمله کوری موقت)
مهمترین تداخلات دارویی کینین عبارتند از:
- وارفارین
- دیگوکسین
- پنی سیلامین
- سایمتیدین
- کتوکونازول
- مفلوکین
- فنی توئین
- پیموزاید
- دسپیرامین
- ریفامپین
- بی کربنات سدیم
- دوفتیلید
- آمیودارون
- کینیدین
- پروکائین آمید
- سوتالول
- پنی سیلامین
- لوپیناویر
- ریتوناویر
7. آب آلبالو (بهترین شل کننده عضلات طبیعی)
یکی از بهترین شل کنندههای طبیعی، آب آلبالو است. آب آلبالو باعث کاهش انقباضات عصبی عضلات شده و درد کمر را تسکین میدهد. توجه داشته باشید! در بعضی از مواقع منشا کمر درد ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی جدی است. به همین دلیل قبل از اطمینان از منشا کمر درد خود از روشهای خانگی و یا خود درمانی بپرهیزید.
8. اورفنادرین یا orphenadrine (داروی موثر در کاهش اسپاسم های عضلانی)
مصرف قرص اورفنادرین(جز قرصهای دارای مکانیسم اثر مرکزی) سبب تسکین سریع درد و سفتی عضلات شده و به رفع کامل اسپاسم عضلانی کمک میکند. از آنجایی که در این دارو از نوعی آنتی بیوتیک به نام آنتی کولینرژیک استفاده شده است، انتقالدهندههای عصبی استیل کولین که جزء انتقال دهندههای موثر در ایجاد احساس درد هستند، کاهش پیدا میکند. قرص اورفنادرین در دوزهای ۲۰۰ تا ۲۵۰ تجویز میشود و برای اثرگذاری باید دو یا سه بار در روز مصرف شود.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف اورفنادرین شامل مورد زیر است:
- سرگیجه
- دهان خشک
- خستگی
- مشکلات تنفسی
- بثورات پوستی
- خارش
- کهیر
- تورم صورت، لب و زبان
مهمترین تداخلات دارویی اورفنادرین عبارتند از:
- فنوتیازینها مانند: کلرپرومازین، مزوریدازین، پروکلروپرازین و تیوریدازین
- آمی تریپتیلین
- فنوباربیتال
- پریمیدون
- هالوتان
- ایزوفلوران
- متوکسی فلوران
- پروپوفول
- فلوکستین
- سرترالین
9. باکلوفن یا baclofen (داروی موثر برای رفع گرفتگی عضلات)
باکلوفن یکی از بهترین داروهای شل کننده عضلانی است که با تنظیم مکانسیم عملکردی عضلات صاف محیطی سبب رفع گرفتگی و دردهای عضلانی میشود. این دارو برای رفع گرفتگیهای عضلانی بیماران مبتلا به ام اس نیز تجویز میشود.
مهمترین عوارض جانبی ناشی از مصرف باکلوفن شامل مورد زیر است:
- سرگیجه
- خواب آلودگی
- سردرد
- ضعف عضلانی
- حالت تهوع
مهمترین تداخلات دارویی باکلوفن عبارتند از:
- آمی تریپتیلین
- فلوکستین
- سرترالین
- الوتان
- ایزوفلوران
- متوکسی فلوران
- پروپوفول
- پروکلروپرازین
- تیوریدازین
سوالات متداول مقاله قویترین قرص شل کننده عضلات کمر
1. اسم قویترین قرص شل کننده عضلات گردن چیست؟
موثرترین و بهترین داروهای شل کننده عضلات گردن شامل موارد زیر است:
- متاکسالون
- باکلوفن
- تیزانیدین
- بنزودیازپینها
- گاباپنتین
2. انواع قرص شل کننده عضلات کمر برای چه موارد و بیماریهای دیگری تجویز میشود؟
انواع داروهای شل کننده عضلات کمر برای بیماریها و مشکلاتی مانند: گرفتگی عضلات بعد از ورزش، ضعف عضلات کمر و گردن، کشیدگی یا آسیب عضلانی، مشکلات اساسی در آناتومی ستون فقرات، آسیبهای عصبی مثل آسیب به عصب سیاتیک و آسیب به دیسکهای مهرهای یا بهاصطلاح دیسک کمر نیز تجویز میشوند.
3. بهترین درمانهای خانگی برای تسکین کمر درد چیست؟
برای تسکین سریع دردهای عضلانی مانند کمر درد میتوانید از روشهای درمانی موثر نیز استفاده کنید. بهترین درمانهای خانگی برای کاهش کمر درد شامل: ماساژ عضلات با روغن گرم، استفاده از کمپرس گرم و شنا کردن است.
دیدگاهی در مورد “قویترین قرص شل کننده عضلات کمر و تداخلات دارویی”