کمر درد

قرص شل کننده عضلات ؛ داروهایی که گره هر عضله‌ای را باز می‌کنند

قرص شل کننده عضلات باکلوفن و سیکلوبزاپرین بهترین قرص شل کننده عضلات کمر | توان مارکت

مصرف قرص شل کننده عضلات یکی از روشهای موثر برای بهبود گرفتگی های ایجاد شده در بخش‌های مختلف بدن است. در برخی موارد پزشک برای درمان مشکلات مربوط به این بیماری، روش‌های دارو درمانی را برای بیمار در نظر می‌گیرد‌. این روش یک راهکار مناسب و بدون درد برای بهبود این وضعیت است.

بسیاری از افراد درخصوص افراد دارو های تولید شده برای درمان این وضعیت اطلاعی ندارند. این دارو‌ها تأثیرات گسترده‌ای بر بهبود مشکلات ناشی از این عارضه دارد و میزان گرفتگی‌های موجود در بدن را کاهش می دهد. اگر شما نیز به بیماری گرفتگی عضلات مبتلا شده‌اید، توصیه می‌کنیم که تا پایان این مقاله توان مارکت را همراهی کنید.

قرص شل کننده عضلات چیست؟

گرفتگی یا اسپاسم عضلانی یکی از اختلالات رایج در بدن بسیاری از افراد است که در اثر عوامل گوناگونی ایجاد می‌شود. یکی از روش‌های مناسب برای درمان مشکلات مربوط به این بیماری، مصرف دارو‌های شل کننده عضلات برای کاهش میزان درد و انقباض در بدن است‌.

بروز انقباض عضلانی معمولا غیرارادی است و ایجاد آن باعث اختلالات حرکتی و تحرکی در بدن می‌شود. این دارو‌ با ایجاد تأثیرات مطلوب در کاهش فشار، موجب آزادسازی عضلات بدن بیمار در بخش‌های مختلف اندام‌ها خواهد شد.

هر یک از این دسته دارو‌ها اثرات قابل‌توجهی در بهبود ۱۵ اختلال رایج در گرفتگی‌های عضلانی دارد و اکثر بیمارانی که به این وضعیت دچار شده‌اند توانسته‌اند با مصرف این دارو به درمان این ابعاد مختلف عارضه بپردازند.

از آنجایی که گرفتگی و اسپاسم عضلات موجب ورم در نواحی مختلفی از بدن خواهند شد و اینجاست که قرص شل کننده عضلات معجزه می‌کند. در صورتی که متخصص ارتوپد علت ورم پای چپ از زانو به پایین را مرتبط با گرفتگی عضلات بداند درو از ذهن نیست که قرص شل کننده عضلات تجویز شود.

قرص شل کننده عضلات در چند مدل تولید می‌شوند؟

دارو‌های شل کننده عضلات در دو نوع تولید می‌شوند و هر یک کاربرد خاصی در درمان اختلالات عضلانی دارند. یکی از مهم‌ترین داروها قرص‌های ضداسپاسم هستند که باعث ایجاد اختلال در انتقال نورون به مغز می‌شوند.

این قرص‌ها گرفتگی‌های عضلانی را از طریق سیستم عصبی درمان می‌کند و بسیاری از انقباضات موجود در این نواحی را کاهش می‌دهد. و در برخی موارد ممکن است پزشک به‌ منظور درمان بسیاری از بیماری‌های مختلف مصرف این دارو را تجویز کند.

نوع دوم قرص‌های شل کننده عضلات، برای درمان اسپاسم‌های مربوط به نخاع تحویز می‌شوند. این دارو ها تأثیرات قابل‌توجهی بر کاهش فشار بر عصب داشته و باعث کاهش انقباضات مربوط به ماهیچه‌های اسکتی در بدن می‌شود.

هر دو دارو برای درمان بسیاری از مشکلات حرکتی و تحرکی در بیماران استفاده می‌شوند و برخی از افرادی که به بیماری ام اس نیز مبتلا شده‌اند می‌توانند برای بهبود وصعیت خود از مجموعه دارو‌های شل کننده عضلات استفاده کنند.

این دارو‌ها اغلب در مدت زمان کوتاهی این عارضه را درمان می‌کنند اما ممکن است تأثیرات آن‌ها به گونه‌ای در بدن ایجاد شود که فرد پس از مصرف این قرص‌ها به بهبودی کامل دست پیدا کند.

در برخی موارد ممکن است ماده‌های تسکین‌دهنده درد در بدن بیمارانی که به عارضه گرفتگی عضلات مبتلا شده‌اند، به روش تزریق نیز مورد استفاده قرار گیرد و پزشک آمپول عضله شل کن را برای بیمار تجویز کند‌. در هر دو روش احتمال بهبودی بیمار بسیار بالا است. به طور کلی استفاده از آمپول شل کننده عضلات ممکن است نتایج سریع‌تری را برای بیمار ایجاد کند و افراد در طول مدت زمان کمتری نسبت به مصرف قرص‌های شل کننده به بهبودی برسند‌.

داروهای شل کننده عضلات گاهی به عنوان مسکن قوی برای درد سیاتیک استفاده می‌شوند چون اسپاسم عضلانی به سیاتیک فشار وارد می‌آورد و درد آن را در پاها حس می‌کنیم.

انواع قرص‌های شل کننده عضلات کدام‌اند؟

قرص شل کننده عضلات کاریزوپرودول | توان مارکت

دریافت مشاوره رایگان

اگر دچار مشکلات مفصلی هستید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان درمان توان مارکت بهره مند شوید

مشخصات(Required)
انتخاب محل درد

 

قرص شل کننده عضلات در انواع مختلفی تولید می‌شوند و افراد می‌توانند باتوجه به نوع اختلال و شدت آن در بدن، یکی از انواع آن را مصرف کنند. این دارو‌ها متناسب با سیستم عصبی و شرایط جسمانی بدن تولید می‌شوند و هر یک اثرات متفاوتی در بدن ایجاد خواهند کرد. این داروها عبارتند از:

نام دارو اثر و نوع استفاده
کلرزوکسازون این دارو به شکل قرص‌های با دوز ۵۰۰ میلیون گرمی تولید می‌شود و معمولا به منظور درمان گرفتگی‌های ایجاد شده در بدن بیماران تحویز خواهد شد‌. بسیاری از گرفتگی‌های موجود در ناحیه کمر و گردن به کمک مصرف این دارو بهبود پیدا می‌کند.
سیکلوبنزاپرین این دارو که به عنوان قویترین قرص شل کننده عضلات پا شناخته می‌شود، به دو صورت قرص یا کپسول عرضه می شوند و هر یک از ‌آن‌ها تأثیرات قابل‌توجهی بر کاهش مشکلات مربوط به این عارضه را ایجاد می‌کند. این دارو گزینه مناسبی برای افرادی که دارای مشکلات قلبی هستند نخواهد بود.
کاریزوپرودول این دارو یکی دیگر از انواع قرص‌های شل کننده عضلات است که بر سیستم عصبی مرکزی اثر گذاشته و باعث کاهش میزان فشار بر آن می‌شود. این دارو جزء یکی از قویترین قرص‌ شل کننده عضلات گردن است.
متاکسالون  معمولا در دوزهای ۸۰۰ گرمی تولید و به مصرف می‌رسد. پزشکان برای درمان گرفتگی‌های عضلانی مصرف ۲ الی ۴ بار در طول روز از این دارو را برای بیماران در نظر می‌گیرند.
متوکاربامول  متوکاربامول بهترین قرص برای درد گردن است. این دارو در دوز‌های ۵۰۰ الی ۷۵۰ تولید می‌شود و لازم است که حتما طبق دستورات پزشک مصرف شود.
کاریسوپرودول یکی از قویترین قرص شل کننده عضلات کمر است و افراد می‌توانند برای بهبود گرفتگی در این ناحیه از آن استفاده کنند. فرآیند ارسال سیگنال‌های درد به بخش‌های مختلف سیستم عصبی به کمک مصرف این دارو با اختلالات شدیدی روبه رو خواهد شد.

گرفتگی عضلات فقط مختص زانو نیست و بیشتر کمر را درگیر می‌کند به همین دلیل برای درمان آن راه‌های متفاوتی وجود دارد. توان مارکت در مقاله درمان کمر درد در پنج دقیقه بهترین راه رفع گرفتگی عضلات به صورت مفصل بیان شده است.

نحوه مصرف قرص شل کننده عضلات

قرص کاریزوپرودول قرص شل کننده عضلات گردن | توان مارکت

یکی از موضوعات بسیار مهم در استفاده از قرص گرفتگی عضلات، توجه به میزان مصرف و نحوه استفاده از این داروها است. در اکثر موارد استفاده غلط و نامناسب باعث بروز برخی مشکلات جدی در سلامت افراد می‌شود.

پزشکان متخصص در این زمینه اغلب متناسب با نوع اختلال ایجاد شده در بدن، مدت زمان استفاده از این دارو‌ها را نیز برای بیمار در نظر می‌گیرند‌. در برخی موارد ممکن است پزشک دوره درمان طولانی مدت را برای بیمار انتخاب کند و یک برنامه منظم به منظور مصرف این دارو را به بیمار ارائه کند.

میزان مصرف هر یک از دارو‌های موثر در درمان گرفتگی عضلات متفاوت است. در برخی موارد تأثیرات یک دارو نسبت به سایر موارد دیگر، بیشتر است و در صورت استفاده بیش‌از اندازه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را در بدن افراد ایجاد کند.

استفاده از دوز بالاتر یک دارو، اختلالات حرکتی و تحرکی بسیاری را برای بیمار ایجاد می‌کند و باعث بروز ضعف شدید در سلامت جسمانی افراد می‌شود، بنابراین بهتر است که افراد برای مصرف هر دارو، طریقه مصرف صحیح آن را رعایت کنند.

ازجمله موارد بسیار مهم درخصوص مصرف قرص عضله شل کن، تفاوت میزان تأثیرگذار هر یک انواع آن بر بدن بیمار است. به عنوان مثال برای مصرف قرص دیازپام باید مقدار ۲ الی ۱۰ میلی‌گرم استفاده شود اما برای استفاده از متاکسالون، افراد بالای ۱۸ سال باید ۸۰۰ میلی‌گرم از آن را دریافت کنند‌.

به طور کلی بهتر است برای تجویز این دارو، ابتدا شرای، جسمانی بیماران مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد‌. تأثیرات این دارو بر عملکرد قلب و کبد انکارناپذیر است که نتیجه توصیه می‌شود که ابتدا پس از مشاهده سوابق پزشک بیمار توسط پزشک، این دارو تجویز شود.

در چه صورت از قرص شل کننده عضله استفاده کنیم؟

یکی از دلایل موثر برای استفاده از شل کننده عضلات در بیماران، ایجاد گرفتگی شدید در بخش‌های مختلف بدن است. این وضعیت معمولا در اثر دلایل گوناگونی ایجاد می‌شود و روند زندگی افراد را با اختلالاتی مواجه می‌سازد.

گرفتگی‌های عضلانی در نواحی مختلفی از بدن ایجاد می‌شود و اغلب شدت آن متناسب با نوع اختلال تعیین خواهد شد. این وضعیت به طور مداوم در بخش‌های کمر و پا نیز احساس می‌شود و باعث ایجاد درگیری شدید در ماهیچه‌ خواهد شد.

مصرف قرص‌های شل کننده عضلات باعث کاهش میزان گرفتگی‌های ایجاد شده در ماهیچه‌های بدن می‌شود. تأثیرات این دسته از دارو‌ها به ‌گونه‌ای است که با استفاده از آن، بخش عظیمی از گرفتگی‌های ایجاد شده در بدن بهبود پیدا می‌کند.

با مصرف این دارو‌ها، فرآیند تحریک عصب در بدن بیمار آغاز می‌شود و سپس باعث کاهش فشار و بهبود اسپاسم عضلانی در بدن خواهد شد. اثرات دارو درمانی در اکثر موارد قطعی است و باعث ایجاد شل شدگی در ماهیچه‌های بدن می‌شود.

از دیگر روش‌های مناسب برای درمان گرفتگی عضلات، مصرف برخی ویتامین‌های مورد نیاز بدن است. در برخی موارد ممکن است افراد در اثر کمبود مواد معدی لازم در بدن به این عارضه دچار شوند. در این شرایط پزشک ممکن است علاوه‌بر مصرف قرص‌های شل کننده عضلات، برخی ویتامین‌های لازم را برای بیماران تجویز کند.

B12 ازجمله ویتامین‌ شل کننده عضلات است و بدن همراه با کمبود میزان آن روبه رو می شود. در برخی موارد پزشک برای بهبود این وضعیت دستورالعمل‌هایی را برای مصرف آن در نظر می‌گیرد و ممکن است همراه با سایر دارو‌های شل کننده مورد استفاده قرار گیرد‌.

فواید استفاده از قرص شل کننده عضلات چیست؟

قرص شل کننده عضلات پا و قرص برای گرفتگی عضلات بعد از ورزش | توان مارکت

این دارو‌ها معمولا مطابق با نیاز بیمار و شدت اسپاسم عضلانی در بدن تهیه شده‌اند و پزشکان متخصص در این زمینه باتوجه به شدت این اختلال، مناسب‌ترین نوع دارو را تجویز می‌کنند. در ادامه به برخی از فواید مهم‌ مصرف قرص شل کننده برای عضلات اشاره خواهیم کرد.

  • آرام‌کردن عضلات تحت فشار قرارگرفته
  • کاهش میزان انقباضات موجود در نواحی مختلف بدن
  • جلوگیری از ارسال سیگنال درد به عصب
  • درمان مشکلات مربوط به اسپاسم عضلانی در اثر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس
  • جلوگیری از بروز حملات مختلف در بدن همچون صرع
  • ایجاد آرامش در بدن و کاهش میزان اضطراب در آن
  • درمان اسپاسم‌های ناشی از ابتلا به بیماری ام اس در بدن
  • مسدود سازی تکانه‌های عصبی در بدن بیمار
  • تسکین دردهای عضلانی و استخوانی
  • درمان گرفتگی‌های عضلانی ناشی از قرارگرفتن در دوران بارداری
  • بهبود مشکلات حرکتی و افزایش دامنه تحرکی در بیماران
  • ایجاد کیفیت بهتر در نحوه استراحت‌کردن و خوابیدن
  • کاهش مشکلات مربوط به فعالیت‌های بدنی و ورزش‌کردن
  • درمان ضایعات نخاعی و بیماری ام اس با مصرف قرص‌های شل کننده عضلات

استفاده از قرص‌های شل کننده عضلات، دارای فواید بسیار مهمی برای بیماران مبتلا به اسپاسم عضلانی است و افراد می‌توانند به کمک مصرف آن، بسیاری از گرفتگی‌های ایجاد شده در بخش‌های مختلف را کاهش دهند.

آیا مصرف قرص شل کننده عضلات عوارض دارد؟

عوارض قرص شل کننده عضلات متوکاربامول | توان مارکت

بسیاری از بیماران ممکن است از عوارض مصرف این داروها اطلاعی نداشته باشند و بدون توجه به دستورالعمل‌های پزشک متخصص آن را مصرف کنند‌. در ادامه به برخی خطرات احتمالی مصرف این قرص‌ها اشاره خواهیم کرد‌.

سرگیجه: کاهش هوشیاری و سرگیجه اولین عوارض این داروها است‌. این وضعیت ممکن است دوره طولانی داشته و تمرکز افراد را برای انجام رانندگی یا سایر فعالیت‌های دیگر کاهش دهد.

ایجاد مشکلات مختلف در کیفیت خواب: بروز خواب‌آلودگی شدید در بیماران، از دیگر مشکلات ناشی از مصرف این دارو است. کسانی که از قرص‌های شل کننده عضلات استفاده می‌کنند اغلب احساس نیاز بیشتری نسبت به خواب را خواهند داشت.

بروز اختلال در فشارخون: از دیگر مواردی که ممکن است در حین مصرف قرص‌های شل کننده عضلات ایجاد شود، ایجاد اختلالات جدی در میزان فشارخون است‌. این وضعیت ممکن است باعث کاهش میزان فشارخون در بدن بیماران شود.

علائم به آنفلوانزا: در برخی موارد ممکن است افراد با مصرف قرص‌های شل کننده عضلات، مشکلات مختلفی را در سلامت جسمانی خود احساس کنند و برخی علائم مربوط به بیماری آنفلوانزا را داشته باشند. این وضعیت معمولا شبیه به حالت سرماخوردگی خواهد بود.

عوارض ثانویه مصرف قرص شل کننده عضلات

تب و لرز: استفاده از قرص‌های شل کننده عضلات با افزایش حرارت در بدن بیناری که این دارو را مصرف می‌کنند خواهد شد‌. این وضعیت ممکن است به شکل ایجاد تب شدید در بدن بیماران ظاهر شود.

تنگی نفس: از دیگر مشکلات مهمی که باعث ایجاد اختلالات جدی در بدن بیمار می‌شود، تنگی نفس است. این وضعیت در صورتی که تداوم پیدا کند، مشکلات شدیدی را در بدن ایجاد می‌کند.

ایجاد اختلال در عملکرد قلب: کسانی که از دارو‌های شل کننده عضلات استفاده می‌کنند، معمولا در تعداد ضربان قلب خود دجار مشکلاتی می‌شوند و معمولا ضربان قلب آن‌ها آهسته تر خواهد شد‌.

تاری دید: تأثیرات داروهای شل کننده عضلات به گونه‌ای است که اغلب دردهای مربوط به آن را به طور تخصصی کاهش می‌دهد و باعث تسکین آن در بدن می‌شود. این وضعیت ممکن است موجب سبک شدن سر یا تاری درد در افراد شود.

مشکلات کبدی: از دیگر مواردی که ممکن است در اثر مصرف قرص‌های شل کننده در بدن ایجاد شود، مشکلات مربوط به کبد است‌. این اختلال معمولا در شرایطی که بیمار بدون توجه به دستورالعمل‌های پزشک متخصص این دارو را مصرف می‌کند، ایجاد می‌شود.

در موارد بالا به برخی از مهم‌ترین عوارض مصرف قرص‌های شل کننده عضلات برای رفع گرفتگی در آن‌ها اشاره کردیم‌. توصیه می‌شود که بیماران برای استفاده از این داروها مطابق با نظر و دستورات پزشکان متخصص در این زمینه عمل کنند تا احتمال بروز خطرات این قرص‌ها کاهش پیدا کند.

چه نکاتی را در مصرف قرص‌های شل کننده عضلات رعایت کنیم؟

توصیه می‌شود که افراد در حین مصرف این دارو به موارد مهم در این باره توجه کنند. برخی از موارد احتیاطی درخصوص مصرف قرص شل کننده عضله به شرح زیر است:

  • بانوان باردار یا زنان شیرده: از مصرف این داروها منع هستند. مصرف این دارو ممکن است باعث ایجاد اثرات نامناسبی در سلامت جنین شود و اختلالات جدی را در دوره زایمان مادران به همراه داشته باشد.
  • تداخلات دارویی: از دیگر موارد بسیار مهمی تداخلات دارویی قرص‌های شل کننده عضلات است. در برخی موارد ممکن است بروز این وضعیت باعث ایجاد اختلالات جدی در سلامت جسمانی افراد شود و علاوه‌بر نداشتن اثربخشی مطلوب، عوارض مختلفی را به همراه داشته باشد. مصرف این دسته از قرص ها با دارو‌های CNS ازجمله مواردی است که احتمال بروز آسیب‌ در بدن را افزایش می‌دهد.
  • اوردوز مصرفی: از دیگر موارد احتیاطی در استفاده از قرص شل کننده عضله، توجه به اوردوز مصرفی است. این وضعیت همراه با علائم مختلفی در بدن ایجاد می‌شود و افراد ممکن است با مشکلاتی همچون حالت تهوع، استفراغ شدید، تپش قلب و بی هوش شدن مواجه شوند. باید به بیمارستان سریعا مراجعه کرد.
  • درمان پزشکی: مصرف هر نوع دارو شل کننده عضلات باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد‌ در صورتی که افراد قصد دارند فرآیند درمانی مخصوصی را آغاز کنند یا به دندان‌پزشکی مراجعه داشته باشند، بهترین است اطلاعات دارویی خود را ارائه دهند.
  • شرایط جسمانی پس از مصرف: یکی از نکاتی که درخصوص مصرف این داروها از اهمیت بسیاری برخوردار است، شرایط بیمار پس از استفاده از این دسته قرص‌ها خواهد بود‌. در برخی موارد هوشیاری بیمار به سطح بسیار پایینی می‌رسد و بهتر است که افراد پس از استفاده از قرص‌های شل کننده، از رانندگی خودداری کنند.

سخن پایانی

ازجمله راهکار‌های موثر برای درمان گرفتگی شدید در عضلات بدن، استفاده از قرص شل کننده عضلات است. این دارو‌ها حاوی خاصیت کاهش میزان درد و التهاب در بدن هستند و استفاده از آن‌ها باعث می‌شود که طول دوره درمان در آن‌ها کاهش پیدا کند. مصرف قرص باید مطابق با نظر و دستورالعمل‌های پزشک معالج صورت گیرد تا بیشترین میزان بهبودی را در افراد ایجاد کند.

این دارو‌ها دارای انواع مختلفی هستند و معمولا پزشک متناسب با شدت عارضه در بدن بیمار، بهترین نوع آن را تجویز خواهد کرد. بسیاری از این دارو‌ها جزء دسته قرص‌های ضد اسپاسم عضلانی قرار می‌گیرند و بسیاری از درد‌های ناشی از این بیماری را بهبود می‌بخشند.

سوالات متداول

چرا دچار گرفتگی در عضله می‌شویم؟

این وضعیت ممکن است در اثر عوامل گوناگونی ایجاد شود. بسیاری از افراد با افزایش سن، ابتلا به دیابت یا انجام برخی حرکات ورزشی به این عارضه دچار خواهند شد.

آیا می‌توان قرص شل کننده عضلات را بدون نسخه مصرف کرد؟

اسن دسته از دارو‌ها تأثیرات قابل‌توجهی بر سیستم عصبی بیمار دارند و بهتر است افراد باتوجه به دستورالعمل‌های پزشک متخصص آن‌ها را مصرف کنند.

کدام قرص‌های شل کننده عضله را می‌توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد؟

برخی از قرص‌های مختلف همچون ایبوپروفن و استامینوفن به سبب تأثیرات مطلوب و عوارض کمی که دارند، جزء دارو‌های بدون نسخه و مناسب برای کاهش گرفتگی عضلات هستند.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای

دیدگاهی در مورد “قرص شل کننده عضلات ؛ داروهایی که گره هر عضله‌ای را باز می‌کنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *