کمر درد

درد کمر سمت چپ بالای لگن ؛ علت درد و راه‌های درمان

درد کمر سمت چپ بالای لگن و علت درد کمر سمت چپ در زنان | توان مارکت

درد کمر سمت چپ بالای لگن، دلایل احتمالی زیادی دارد. درد‌هایی که در بالای کمر و پایین کمر سمت چپ دیده می‌شوند، گاها علت مشابهی دارند. معمولا درد پایین کمر به علت پارگی دیسک در سمت چپ است و تنگی‌های کانال نخاعی نیز بی‌تاثیر نیستند. دردی که بیمار احساس می‌کند می‌تواند از درد خفیف تا درد شدید متفاوت باشد، اما آیا به طور واضح می‌دانید که چرا درد در سمت چپ کمر بالای لگن رخ می‌دهد؟ برخی از افراد که در سمت چپ کمر خود احساس درد می‌کنند، در مورد این درد متعجب می‌شوند که چگونه درمان کنیم؟ اما نگران نباشید، ما مهمترین اطلاعات در مورد درد کمر سمت چپ بالای لگن، در سایت توان مارکت به شرح زیر برای شما جمع آوری کرده‌ایم.

منظور از درد کمر سمت چپ بالای لگن چیست؟

درد سمت چپ کمر به دردهایی اطلاق می‌شود که در زیر کتف تا پایین لگن رخ می‌دهد. این درد ممکن گاهی به شکل تیز یا گاهی خفیف بروز کند. نمی‌توان این درد را یک بیماری به حساب آورد، اما واضح است که نشانه یک بیماری است. در ادامه به بررسی دقیق علت‌های درد کمر بالای لگن خواهیم پرداخت.

6 علت رایج درد کمر و لگن

درد در قسمت‌های لگن و کمر بیشتر مربوط به انواع مختلفی از بیماری‌‌های موثر بر مفصل است. البته اختلالات کلیه‌ها، مشکلات رحم در زنان، مشکلات بیضه در آقایان نیز اضافه بر علت هستند. در این قسمت اصلی‌ترین علل درد بالای لگن (سمت چپ) را به شما معرفی می‌کنیم:

1. آسیب‌های اسکلتی و عضلانی

یکی از شایع‌ترین علت‌های درد کمر، کشیدگی یا پارگی عضلات کمر است. این عارضه‌ که اغلب نتیجه فعالیت‌های سنگین، حرکات نادرست (هنگام ورزش) و قرارگیری طولانی‌مدت در وضعیت‌های نادرست است، می‌تواند باعث ایجاد درد در ناحیه کمر سمت چپ بالای لگن شود.

 

درد پایین کمر سمت چپ که ناشی از پارگی عضلات است| توان مارکت

 

2. بیماری‌های مفصلی

گاهی علت درد، می‌تواند مشکلات مفصلی مثل آرتروز (آرتریت)، التهاب یا جابجایی مفصل باشد. این عارضه‌ها می‌توانند منجر به کمردرد و همینطور دردهای بالای لگن شوند.

3. فتق دیسک

فتق دیسک کمر که به آن بیرون‌زدگی دیسک نیز گفته می‌شود، از دیگر علل دردهای کمر و لگن است. این عارضه با ایجاد فشار روی ستون مهره‌ها و ریشه‌ عصبی نخاع، دردهای شدیدی را در ناحیه کمر و لگن ایجاد می‌کند که ممکن است به پاها نیز گسترش پیدا کند. برای پاسخ به این سوال همیشه که آیا دیسک کمر قابل درمان است کافیست وارد لینک شوید .

4. بیماری‌های کلیوی

بعضا علت درد سمت چپ کمر و بالای لگن مربوط به ستون فقرات نیست، بلکه گاهی مشکلات و بیماری‌های داخلی می‌تواند علت اصلی باشد. یکی از این مشکلات بیماری‌های کلیوی مانند سنگ کلیه و عفونت ادراری است. لازم به ذکر است که این بیماری‌ها علاوه بر درد کمر و لگن، با علائم دیگری مثل تب، سوزش ادرار و احساس درد در کلیه همراه هستند.

 

 

سنگ کلیه و عفونت کلیه علت درد کمر سمت چپ در مردان | توان مارکت

 

5. مشکلات گوارشی

بیماری‌های گوارشی مانند یبوست شدید، سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) و یا کولیت اولسراتیو (التهاب روده بزرگ) نیز می‌توانند باعث درد در ناحیه کمر شوند. تمایز این درد با دیگر دردها در این است که بیمار علاوه بر درد کمر، با علائم گوارشی مثل دل درد و یا نفخ نیز مواجه می‌شود.

6. استرس و اضطراب

اختلالات اعصاب و روان مثل استرس و اضطراب نیز می‌توانند با ایجاد تنش در عضلات بدن از جمله ناحیه کمر، به درد کمر سمت چپ و بالای لگن منجر شوند.

علت درد کمر و لگن سمت چپ در زنان

در زنان، علاوه بر مسائل اسکلتی و عضلانی، سیستم تولید مثل و هورمون‌ها نیز می‌توانند عامل بروز درد در ناحیه کمر و بالای لگن باشند. بارداری، سندرم قبل از قاعدگی، تغییرات هورمونی در دوران یائسگی، بیماری اندومتریوز (یک بیماری رحمی)، فیبروم (توده غیر سرطانی در رحم) و کیست تخمدان از جمله مشکلاتی هستند که با درد سمت چپ کمر و بالای لگن در ارتباط هستند.

علت درد کمر سمت چپ بالای لگن در مردان

درد سمت چپ کمر مردان ارتباط مستقیم با سیستم ادراری و تناسلی دارد. علاوه بر مشکلات کلیوی، بیماری‌های مرتبط با اندام تناسلی مانند عفونت‌ پروستات و هیپرتروفی پروستات (بزرگ شدن غده پروستات) نیز می‌توانند به درد سمت چپ کمر منجر شوند.

علائم و نشانه‌های درد کمر بالای لگن

درد ناحیه کمر بالای لگن بسته به علت زمینه‌ای، می‌تواند با علائم دیگری همراه باشد. شناسایی این علائم به پزشکان برای تشخیص دقیق‌تر علت درد کمک می‌کند. این علائم شامل موارد زیر می‌شود:

  • درد مداوم (با انتشار به پاها، شانه‌ها، بازوها)
  • تشدید درد (هنگام نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت، خم شدن، بلند کردن اجسام)
  • سفتی عضلات ناحیه کمر
  • محدودیت حرکتی
  • بی‌حسی پاها و احساس ضعف (در ناحیه بالای کمر، شانه‌ها، بازوها و پاها)
  • تب و لرز
  • تنگی نفس
  • درد قفسه سینه و تپش قلب
  • تغییر در ظاهر و دفع ادرار
  • عدم کنترل مثانه یا روده

در میان گذاشتن این علائم با پزشک، روند تشخیص را آسان‌تر می‌کند. همچنین پزشک ممکن است برای تشخیص دقیق بیماری زمینه‌ای که منجر به درد کمر قسمت فوقانی لگن می‌شود. از دیگر آزمایش‌ها و تست‌های تشخیصی نیز کمک بگیرد، مانند:

  • آزمایش خون و ادرار: جهت بررسی و تشخیص عفونت یا شرایط التهابی
  • ام آر آی: برای بررسی و تشخیص مشکلات مرتبط با عضلات، رباط‌ها، دیسک‌ها و اعصاب
  • سی تی اسکن: جهت بررسی ساختار استخوان‌ها از جمله ستون فقرات
  • نوار عصب- عضله: به منظور سنجش فعالیت الکتریکی ماهیچه‌ها، و تشخیص آسیب‌های عصبی

درمان درد کمر سمت چپ و بالای لگن

بعد از تشخیص دقیق علت این عارضه و تفاوت آن با علت درد در پایین کمر ، انتخاب بهترین گزینه درمانی آسان است. در حال حاضر روش‌های درمانی مختلفی برای تسکین این درد وجود دارد که عبارتند از:

درمان‌ خانگی

  • استراحت و کاهش فعالیت‌های سنگین
    • یک دوره استراحت تأثیر بسیاری روی تسکین درد دارد. اما دقت داشته باشید که استراحت نباید ظولانی‌مدت باشد چرا که باعث ضعف عضلانی می‌شود.
  • استفاده از کمپرس گرم یا سرد
    • قراردادن کمپرس سرد یا گرم روی ناحیه موردنظر، برای مدت 15 تا 20 دقیقه می‌تواند درد و التهاب را تا حد زیادی کاهش دهد.
  • ماساژدرمانی
    • ماساژ دادن عضلان ناحیه کمر با بهترین پماد برای کمر درد با افزایش جریان خون در این ناحیه، باعث کاهش تنش‌ها و دردهای عضلانی می‌شود.

درمان دارویی

در مواقعی که درد کمر بالای لگن ناشی از مشکلات عضلانی یا مفصلی باشد، می‌تواند برای کاهش درد از مسکن‌های بدون نسخه (استامینوفن و ایبوپروفن) یا شل‌کننده‌های عضلانی کمک گرفت. در موارد شدیدتر، و در شرایطی که این داروها مؤثر واقع نشوند، پزشک ممکن است برای کاهش درد و التهاب، داروهای ضددرد قوی‌تر و یا داروهای ضدالتهابی (به صورت تزریقی) را تجویز کند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی و ورزش برای دیسک کمر با هدف بازگردانی قدرت عضلات و حذف فشار اضافی وارد بر مفاصل صورت می‌گیرد. انجام تمرینات تقویتی و کششی زیر نظر یک فیزیوتراپیست ماهر، می‌تواند علاوه بر بهبود انعطاف‌پذیری، به کاهش درد و تنش‌های ناحیه کمر و بالای لگن نیز کمک کند.

  • تغییر سبک زندگی
  • در کنار سایر درمان‌های اشاره شده، می‌توان با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی دردهای کمر و لگن را بهبود بخشید. از جمله:
  • ورزش منظم و انجام تمرینات تقویتی با تمرکز بر عضلات کمر
  • بهبود وضعیت بدن (هنگام نشستن و ایستادن)
  • کاهش وزن
  • تغذیه سالم
  • مدیریت استرس

کمربند پلاتینر؛ بهترین درمان خانگی درد کمر سمت چپ بالای لگن

کمربند پلاتینر به عنوان یکی از درمان‌های خانگی بسیار تاثیرگذار جایگاه ویژه‌ای دارد (نظرات درباره پلاتینر). این کمربند مجهز به سه تکنولوژی اولتراسوند، اینفرارد و کلاک پالس است که با نام اختصاری UIC نیز شناخته می‌شود. پلاتینر جریان خون را افزایش می‌دهد تا گرما در عمق اندام‌های کمر ایجاد گردد و درد و التهاب کاهش پیدا کنند. همچنین ترمیم و بازسازی بافت‌های تضعیف شده از طریق افزایش اکسیژن و مواد مغذی سرعت بیشتری به درمان در خانه خواهد داد.

کمربند پلاتینر بهترین درمان درد کمر سمت چپ بالای لگن | توان مارکت

پرسش‌های پرتکرار

1. آیا درد کمر سمت چپ بالای لگن، نشانه یک بیماری جدی چیست؟

این درد معمولا به دلیل کشیدگی عضلات، وضعیت نادرست بدن موقع انجام فعالیت‌های روزمره، یا انجام فعالیت‌های سنگین اتفاق میفتد. اما در مواقعی که با علائم دیگری مثل تب، ضعف عضلانی یا مشکلات ادراری همراه باشد، ممکن است نشان‌دهنده یک وضعیت جدی پزشکی باشد. در چنین شرایطی بهتر است نزد یک پزشک مجرب مراجعه کنید.

2. درد کمر سمت چپ بالای لگن در مردان و زنان به چه معناست؟

در شرایطی که آسیب‌های اسکلتی و عضلانی و بیماری‌های مفصلی علت درد نباشند. این عارضه در مردان می‌تواند نشان‌دهنده بیماری‌های مرتبط با دستگاه ادراری و اندام تناسلی، و در زنان نشان‌دهنده مشکلات هورمونی ناشی از بارداری، قائدگی و دوران یائسگی، و یا بیماری‌های رحم و تخمدان باشد.

3. چه درمان‌هایی برای کاهش درد کمر و لگن وجود دارد؟

جدا از درمان‌های پزشکی، می‌توان با کمک برخی راهکارهای خانگی و غیرتهاجمی نیز این عارضه را کنترل کرد. از جمله گزینه‌های درمانی برای درد سمت چپ کمر بالای لگن می‌توان به؛ استراحت کردن، کمپرس سرد و گرم، ماساژ، داروهای ضددرد و شل‌کننده‌های عضلانی، تزریق داروهای ضدالتهابی (در موارد شدید)، فیزیوتراپی، و ابزارهای کمکی مثل کمربند طبی اشاره کرد.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳۳ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *