زانو درد

علت لاغر شدن پا در زنان ؛ دیسک کمر یا کم‌ کاری تیروئید؟

علت لاغر شدن پا در زنان یا چاق شدن پاها در یک هفته | توان مارکت

علت لاغر شدن پا در زنان را عمدتا منشعب از فتق یا بیرون زدگی دیسک می‌دانند. دیسک کمر، یک بالشتک ژله‌ای بین مهره‌های کمر است که به جذب ضربه و کاهش فشار بر ستون فقرات کمک می‌کند. دیسک می‌تواند باعث اختلال در عملکرد عصب سیاتیک شود. عصب سیاتیک، مسئول حس و حرکت در پاها است. هنگامی که عصب سیاتیک تحت‌فشار قرار می‌گیرد، ممکن است باعث بی‌حسی، سوزن‌سوزن‌شدن یا ضعف در پاها شود. این علائم می‌تواند مانع از انجام فعالیت‌های بدنی و منجر به لاغرشدن پاها شود. اگر شما هم با این مشکل روبرو شده‌اید، حتماً ما را تا پایان این مطلب از توان مارکت ، همراهی نمایید تا در مورد علت لاغرشدن پا در دیسک کمر، آگاه شوید.

علت لاغرشدن پا در زنان نشانه چیست؟

علت لاغرشدن پا در زنان در دیسک کمر متفاوت است و شما در صورت مشاهده این موارد، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک می‌تواند علت لاغرشدن پا در زنان را تشخیص دهد و درمان مناسب را توصیه کند. علت لاغرشدن پا در دیسک کمر زنان، به‌طورکلی به دو دسته تقسیم می‌شود:

فشرده‌شدن اعصاب پا: علت لاغرشدن پا در زنان

در صورت بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک کمر، ممکن است اعصابی که به پاها می‌روند تحت‌فشار قرار بگیرند. در این زمان، ممکن است پیام‌های عصبی به‌درستی از مغز به عضلات منتقل نشوند. این امر می‌تواند باعث بی‌حسی، سوزن‌سوزن‌شدن، ضعف و درد در پاها شود. در برخی موارد، این علائم می‌تواند اصلی‌ترین علت لاغرشدن پا در دیسک کمر باشند.

آسیب عضلات پا: مهم‌ترین علت لاغرشدن پا در در زنان

آسیب عضلات پا می‌تواند علت لاغرشدن پا در دیسک کمر زنان باشد. دیسک کمر، یک بیماری عصبی است که می‌تواند باعث درد و ضعف در پاها گردد. این علائم موجب می‌شود فرد از انجام فعالیت‌های فیزیکی خودداری کند. در نتیجه، عضلات پا به‌اندازه کافی تحریک نمی‌شوند و شروع به تحلیل‌رفتن می‌کنند. دیسک کمر، موجب کاهش دامنه حرکتی و قدرت عضلات پا می‌گردد. در نتیجه، فرد ممکن است کمتر نسبت به قبل از زمان دیسک کمر، به پاهای خود فشار بیاورد به همین دلیل، پاها شروع به لاغرشدن می‌کنند.

فرعی‌ترین علت لاغرشدن پا در دیسک کمر

این دلایل ناشی از عوارض دیسک کمر و تأثیر آن بر فعالیت‌های روزانه فرد است که عبارت‌اند از:

کاهش فعالیت بدنی: دشمن لاغرشدن پا در دیسک کمر

عضلات پا، برای حفظ سلامتی و عملکرد خود به فعالیت بدنی منظم نیاز دارند. دیسک کمر، می‌تواند باعث درد و ناراحتی در هنگام راه‌رفتن، ایستادن و سایر فعالیت‌های بدنی شود. هنگامی که فعالیت بدنی کاهش می‌یابد، عضلات پا شروع به کوچک‌شدن و ضعیف‌شدن می‌کنند. هنگامی که عضلات پا ضعیف می‌شوند، نمی‌توانند به طور مؤثر چربی را بسوزانند. این امر می‌تواند منجر به افزایش وزن و لاغرشدن پا شود.

اختلالات تغذیه‌ای: عاملی که ممکن است نادیده گرفته شود

اختلالات تغذیه‌ای، می‌توانند علت لاغرشدن پا در دیسک کمر زنان باشند. برخی از اختلالات تغذیه‌ای مانند: بی‌اشتهایی عصبی، می‌توانند باعث کاهش وزن و لاغرشدن پاها شوند. دیسک کمر، می‌تواند استرس و اضطراب را به همراه داشته باشد به همین منظور، می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات تغذیه‌ای را افزایش دهد.

ضعف عضلات پا: عامل اصلی لاغرشدن پا در زنان

لاغر شدن پا در اثر دیسک کمر | توان مارکت

دریافت مشاوره رایگان

اگر دچار مشکلات مفصلی هستید با پر کردن فرم زیر از مشاوره رایگان کارشناسان درمان توان مارکت بهره مند شوید

مشخصات(ضروری)
انتخاب محل درد

هنگامی که دیسک کمر دچار بیرون‌زدگی یا پارگی می‌شود، باعث فشرده‌شدن اعصاب و رگ‌های خونی در ناحیه کمر می‌گردد و ممکن است، درد و التهابی ایجاد گردد که باعث شود فرد، از انجام فعالیت‌های روزانه خود اجتناب کند. این امر منجر به ضعف عضلات پا، به‌ویژه عضلات ساق پا می‌شود. پس ضعف پا هم اصلی ترین علت لاغرشدن پا در دیسک کمر است.

بیماری زمینه‌ای: علت احتمالی لاغرشدن پا در زنان

در برخی موارد، لاغرشدن پا در دیسک کمر زنان ممکن است به دلیل یک بیماری زمینه‌ای باشد. این بیماری‌ها، می‌توانند موجب کاهش اشتها و کاهش وزن کلی بدن از جمله پاها شوند. برخی از بیماری‌های زمینه‌ای که می‌توانند باعث لاغرشدن پا در دیسک کمر زنان شوند عبارت‌اند از:

  • بیماری‌های قلبی: بیماری‌های قلبی مانند: نارسایی قلبی یا بیماری عروق کرونر می‌توانند باعث کاهش جریان خون به پاها شوند و با کاهش حجم عضلات پا، موجی لاغرشدن آن‌ها شوند.
  • اختلالات هورمونی: اختلالات هورمونی نظیر کم کاری تیروئید هم موجب کاهش وزن و لاغرشدن اندام‌ها شوند.

پس، اگر متوجه شدید که پاهای شما در اثر دیسک کمر لاغر شده‌اند، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. پزشک می‌تواند علت اصلی لاغرشدن پای شما را تشخیص دهد و درمان مناسب را تجویز نماید.

پاهای نابرابر: چرا یک پا لاغرتر از پای دیگر می‌شود؟

لاغرشدن یک پا نسبت به پای دیگر، ممکن است یک بیماری جدی باشد. اگر علائمی همچون: درد، تورم، قرمزی و… را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک مراجعه نمایید. لاغرشدن یک پا نسبت به پای دیگر می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. ترومبوز ورید عمقی DVT یک لخته خون است که در یک ورید عمیق در پا ایجاد می‌شود و می‌تواند باعث تورم، درد و قرمزی در پا و در برخی موارد، باعث لاغرشدن یک پا نسبت به پای دیگر می‌گردد. دیسک کمر، اصلی‌ترین علت لاغرشدن ران پای چپ است و به جهت عوامل مختلفی که در بالا ذکر کردیم، اتفاق می‌افتد. در مواردی دیسک کمر، می‌تواند باعث تغییراتی در مدل راه‌رفتن فرد می‌شود. این موضوع باعث استفاده بیش از حد در یک پا و لاغرشدن آن می‌گردد.

لاغرشدن ناگهانی پاها: دلایلی نگران‌کننده یا بی‌اهمیت

برخی از افراد، با لاغرشدن ناگهانی پاهای خود مواجه می‌شوند و هر یک از آنها می‌توانند بر حسب دلایل متعددی دچار این اختلال شده باشند. در این بخش، شما را با برخی از دلایل شایع این مشکل آشنا می‌کنیم. این عوامل عبارت‌اند از:

  • کاهش وزن: اگر به طور ناگهانی وزن کم کنید، ممکن است بخشی از وزن از دست رفته شما از عضلات پا باشد. این امر به‌ویژه درصورتی‌که به طور منظم ورزش نمی‌کنید یا رژیم غذایی کم کالری دارید، بیشتر محتمل است.
  • اختلالات پزشکی: برخی از اختلالات پزشکی مانند: تیروئید بیش فعال، بیماری التهابی روده (IBD) و دیابت می‌توانند باعث لاغرشدن ناگهانی پاها شوند.
  • داروهای خاص: برخی از داروها نظیر: داروهای شیمی درمانی، ضدافسردگی و ادرارآور هم می‌توانند علت لاغرشدن ناگهانی پاها شوند.
  • دیسک کمر: دیسک کمر موجب اختلالاتی می‌شود که خود عامل اصلی لاغرشدن ناگهانی پاها است.

در صورتی که دچار لاغرشدن ناگهانی پاها هستید، با پزشک خود مشورت کنید تا با انجام معاینه و آزمایش‌های لازم، بهترین درمان را برای شما تجویز نماید.

لاغرشدن پا بعد از عمل دیسک کمر: علتی طبیعی یا نگران‌کننده؟

علت لاغر شدن پا در زنان | توان مارکت

برخی دیگر از افراد که دیگر تحمل درد دیسک کمر را ندارند به سراغ عمل آن می‌روند و پس از عمل با لاغرشدن پاها مواجه می‌شوند. این اتفاق دلایل مختلفی را دارد که در ادامه متن به شرح مهم‌ترین آن می‌پردازیم:

کمبود پروتئین: راز لاغری پاها

پروتئین برای رشد و ترمیم عضلات ضروری است. در صورتی که بعد از عمل دیسک کمر، پروتئین کافی دریافت نکنید، ممکن است عضلات پاهای شما لاغر شوند. این امر به این دلیل است که پروتئین برای ساخت و ساز جدید عضلات استفاده می‌شود. اگر بدن شما به‌اندازه کافی پروتئین دریافت نکند، از عضلات موجود برای تأمین انرژی استفاده می‌کند. این امر می‌تواند منجر به لاغرشدن و ضعیف‌شدن عضلات شود.

میزان پروتئینی که برای جلوگیری از لاغرشدن پاها بعد از عمل دیسک کمر نیاز دارید، به عوامل مختلفی از جمله: سن، وزن، سطح فعالیت و نوع عمل جراحی که انجام داده‌اید، بستگی دارد. در حالت کلی، توصیه می‌شود که بعد از این عمل، روزانه ۰. ۸ تا ۱ گرم پروتئین به‌ازای هر کیلوگرم وزن بدن خود مصرف کنید.

اگر نگران هستید که بعد از عمل دیسک کمر به‌اندازه کافی پروتئین دریافت نمی‌کنید، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک می‌تواند به شما کمک کند تا یک برنامه غذایی سالم و متعادل را برای اطمینان از دریافت پروتئین کافی تهیه کنید.

لاغری پاها علامت خطر دیسک کمر

تشخیص علت لاغری پاها، به عهده پزشک است. پزشک با انجام معاینه و آزمایش‌های لازم، علت لاغری پاهای شما را تشخیص می‌دهد. در اینجا برخی از آزمایش‌هایی که ممکن است پزشک برای تشخیص علت لاغری پاها تجویز کند، آورده شده است:

  • آزمایش خون: آزمایش خون می‌تواند به پزشک کمک کند تا سطح پروتئین، آهن و سایر مواد مغذی را در بدن شما بررسی کند.
  • الکترومیوگرافی (EMG): EMG یک آزمایش است که به پزشک کمک می‌کند تا عملکرد عصب‌ها را بررسی کند.
  • تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): MRI یک آزمایش تصویربرداری است که به پزشک کمک می‌کند تا ساختار ستون فقرات و سایر اندام‌های داخلی بدن را بررسی کند.

پس از تشخیص علت لاغری پاها، پزشک درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. در صورتی که لاغری پاها ناشی از دیسک کمر باشد، درمان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • دارو درمانی: داروهای مسکن، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی و داروهای شل‌کننده عضلات ممکن است برای کاهش درد و التهاب تجویز شوند.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت عضلات پا و بهبود عملکرد عصبی کمک کند.
  • جراحی: در صورتی که درمان‌های غیرجراحی مؤثر واقع نشوند، ممکن است نیاز به جراحی باشد. جراحی دیسک کمر می‌تواند به کاهش فشار روی عصب سیاتیک و بهبود علائم کمک کند.

با درمان مناسب، معمولاً لاغری پاها در اثر دیسک کمر قابل برگشت است و نیازی به هیچ گونه نگرانی نیست.

پاهای لاغرتان را با درمان دیسک کمر تقویت کنید

ورزش برای لاغری ران و ساق پا لاغری ران ها در یک هفته | توان مارکت

درمان لاغری پاها به علت آن بستگی دارد. بنابر جثه افراد و توانایی جسمی و ژنتیکی آن‌ها، دلایل لاغری پا متغیر هستند؛ در نتیجه درمان‌های مختلفی را شامل می‌شوند که به توضیح هر کدام می‌پردازیم تا شما بتوانید به بهترین شکل از آن راهکار استفاده نمایید:

ورزش کردن

اگر لاغری پاها ناشی از کاهش فعالیت بدنی باشد، می‌توانید با افزایش تدریجی میزان فعالیت بدنی خود، عضلات پا را تقویت کنید. پزشک ممکن است به شما توصیه کند که با انجام تمرینات ورزشی ایمن و ملایم، مانند پیاده روی، دوچرخه سواری یا شنا، شروع کنید. ورزش منظم یکی از بهترین راه‌ها برای تقویت عضلات پا و بهبود وضعیت لاغری آن‌ها است. حتی اگر مجبور هستید از انجام فعالیت‌های بدنی شدید خودداری کنید، سعی کنید به طور منظم ورزش‌های ملایم را انجام دهید.

فیزیوتراپی

اگر لاغری پاهای شما ناشی از آسیب عصبی باشد، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که از فیزیوتراپی استفاده کنید. فیزیوتراپی می‌تواند به شما کمک کند تا عضلات پا را تقویت کرده و عملکرد عصبی را بهبود بخشید. فیزیوتراپیست می‌تواند تمرینات ورزشی مخصوصی را برای شما طراحی کند که به تقویت عضلات پا کمک می‌کند. همچنین، به شما در یادگیری تکنیک‌هایی برای بهبود عملکرد عصبی کمک کند. این تکنیک‌ها می‌توانند به کاهش درد و بهبود دامنه حرکتی پا کمک کنند.

با پیروی از این نکات می‌توانید اطمینان حاصل کنید که درمان لاغری پاها به طور طبیعی اتفاق می‌افتد.

امتیاز شما به این پست

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۶ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *